PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810357}

Małe kobietki

Little Women
2019
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 79570
7,1 98 krytyków
Małe kobietki
powrót do forum filmu Małe kobietki

Masakra!

ocenił(a) film na 3

7,5? Serio? Chyba tylko Ci, którzy nie widzieli poprzedniej adaptacji. Beznadziejna! Beth totalnie drewniana, płaska gra, aż mi nie było szkoda jak umarła :/ Amy, która była śliczna i dlatego miała szanse bogato wyjść za mąż, tu jest męska. I gra siebie w wieku 13 lat i 20!
Jo jako tako. Meg nijaka. Matka jak niestabilna psychicznie. Laurie ok.
Całość ciągnęła się jak flaki z olejem.
Niektórzy wychodzili z kina i wcale się nie dziwię. Sama bym wyszła, ale byłam z kimś, kto książki/filmu nie zna.

EmCa_2

Widziałam trzy poprzednie adaptacje i ta bardzo mi się podobała :)
Nie zauważyłam, żeby Amy była męska (natomiast miała cudowny, głęboki głos), ale jeśli tak - to jej związek z Lauriem ma jeszcze większy sens.
Z mojego seansu (pełna sala) nikt nie wyszedł. Większość osób, których komentarze słyszałam, przyznawało się do głębokiego wzruszenia...
Z reguły daję ocen filmom, ale 7,5 to stanowczo za mało.

ACCb

Tak, ale ten głęboki głos nie nadaje się dla 12 latki. To też jest problem że w tej adaptacji nie zmieniają aktorów, gdy zmienia się czas akcji

gacek870

Teoretycznie nie. W praktyce kilka dziewczynek z jeszcze głębszym głosem udało mi się spotkać ;)
Nie wiem, jakoś nie miałam z tym problemu, mała Amy ubierała się i czesała zupełnie inaczej niż dorosła i to wystarczyło, żeby orientować się w czasie.

ACCb

Orientować się w czasie jak najbardziej natomiast Florence Pugh, choć wydaje mi się, że wypadła najlepiej ze wszystkich sióstr, to jednak nie wygląda na 12 latkę.

gacek870

Może i nie. Ale w zasadzie nie musiała. Nie mam pojęcia, po ile lat miały dziewczyny na początku i na końcu osi czasu i wcale mnie to nie uwiera. Nie było to istotne dla fabuły.

EmCa_2

Ja tęż uważam że 7,5 to trochę za dużo. Wprawdzie 3 jaką Ty wystawiłaś to trochę dla mnie za surowa ocena. Oceniłbym ten film między 6-6,5 i również przychylam się do stwierdzenia, że adaptacja zwłaszcza z 1994 była lepszą.

EmCa_2

Ja też uważam że 7,5 to trochę za dużo. Wprawdzie 3 jaką Ty wystawiłaś to trochę dla mnie za surowa ocena. Oceniłbym ten film między 6-6,5 i również przychylam się do stwierdzenia, że adaptacja zwłaszcza z 1994 była lepszą.