Myślę, że tak, chociaż film jest trochę pogmatwany w odbiorze, także niektóre treści mogą być trudne do przyswojenia nawet dla dorosłych widzów.
Jak już będziesz znała odpowiedź to daj znać. Chciałabym iść z rozgarniętą 9latką i bede czekac na opinię :)
ja dziś byłam z rozgarnieta 9latką i niestety. po pierwsze: retrospekcje i skoki w czasie, po drugie: napisy. jednak ciężko dzieciakowi nadążyć, mimo że córka nie ma problemu z czytaniem. może gdyby wcześniej czytała książkę, byłoby jej łatwiej.
Tego filmu się nie da oglądać bez względu na to czy jest się dorosłym czy dzieckiem
Bo niektórzy są bardziej wrażliwi, a inni mniej...
Według mnie - niestety. Gdybyśmy mieli na świecie tylko wrażliwych ludzi mogłoby być na świecie mniej przemocy i wojen...
Czyli rozumiem że ci wrażliwi uwielbiają każdą szmirę, która jest podana w kostiumowym sosie? Film jest źle zrobiony i nic tu nie pomoże ciekawa książka będąca punktem wyjścia. Zobaczcie sobie dobre ekranizacje klasyki, jak choćby genialną ekranizację dumy i uprzedzenia z Keirą, może zrozumiecie o co chodzi.