PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810357}

Małe kobietki

Little Women
2019
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 79570
7,1 98 krytyków
Małe kobietki
powrót do forum filmu Małe kobietki

Witam, chciałam zapytać czy ten film Waszym zdaniem można oglądać z dziećmi?

ocenił(a) film na 7
dafne_filmweb

Myślę, że tak, chociaż film jest trochę pogmatwany w odbiorze, także niektóre treści mogą być trudne do przyswojenia nawet dla dorosłych widzów.

filmowy_laufer

Dziękuje

dafne_filmweb

Jak już będziesz znała odpowiedź to daj znać. Chciałabym iść z rozgarniętą 9latką i bede czekac na opinię :)

ocenił(a) film na 8
Navonna

ja dziś byłam z rozgarnieta 9latką i niestety. po pierwsze: retrospekcje i skoki w czasie, po drugie: napisy. jednak ciężko dzieciakowi nadążyć, mimo że córka nie ma problemu z czytaniem. może gdyby wcześniej czytała książkę, byłoby jej łatwiej.

weronika_1981

Ok, dzięki za odpowiedź i jakby jakiś rodzic jeszcze coś dołożył to byłabym wdzięczna :)

ocenił(a) film na 3
dafne_filmweb

Tego filmu się nie da oglądać bez względu na to czy jest się dorosłym czy dzieckiem

ocenił(a) film na 7
damazlasiczko

Aż mnie serduszko boli jak czytam takie komentarze :(

ocenił(a) film na 8
Bliffay

Bo niektórzy są bardziej wrażliwi, a inni mniej...
Według mnie - niestety. Gdybyśmy mieli na świecie tylko wrażliwych ludzi mogłoby być na świecie mniej przemocy i wojen...

ocenił(a) film na 3
wojtekrot

Czyli rozumiem że ci wrażliwi uwielbiają każdą szmirę, która jest podana w kostiumowym sosie? Film jest źle zrobiony i nic tu nie pomoże ciekawa książka będąca punktem wyjścia. Zobaczcie sobie dobre ekranizacje klasyki, jak choćby genialną ekranizację dumy i uprzedzenia z Keirą, może zrozumiecie o co chodzi.

ocenił(a) film na 8
damazlasiczko

Przyznaj że wolisz twardsze kino niż takie w którym można popłakać, hm?

ocenił(a) film na 3
wojtekrot

Jezu...

ocenił(a) film na 7
damazlasiczko

Dumy i uprzedzenia z kolei nie lubię.