PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810357}

Małe kobietki

Little Women
2019
7,4 80 tys. ocen
7,4 10 1 79570
7,1 98 krytyków
Małe kobietki
powrót do forum filmu Małe kobietki

wstyd się przyznać, książki nie czytałam, więc kompletnie nie wiem, czego się spodziewać, jeśli chodzi o treści nieodpowiednie dla dzieci. A konkretnie 9-latki. Jak piją i palą i czasem ktoś się obsciskuje to myślę, że OK. Ktoś mógłby doradzić? Wziąć dziecko czy lepiej odpuścić?

weronika_1981

W tym filmie nie ma nic złego. Nie wiem jednak, czy 9 latka nie będzie znudzona trochę tym seansem. Dla mnie książka i film przeznaczona jest raczej dla nastolatek.

ocenił(a) film na 8
gacek870

OK, dziękuję. Córka jest bardziej w klimacie Hoghwartu, Baśnionioboru i Bilbo Bagginsa. Może to rzeczywiście zbyt wcześnie.

weronika_1981

Czytałem w innym poście, że jednak zdecydowałaś się iść z córką na film. Jak wrażenia?

ocenił(a) film na 8
gacek870

Ciężko było, głównie przez te skoki w czasie, przyznam, że i mnie utrudniały śledzenie fabuły, zwłaszcza, że nie czytałam książki. Do tego napisy - niby córka czyta, ale jednak śledzenie akcji przy jednoczesnym czytaniu napisów sprawiało jej trudność.
Także dla 9-10 latki niekoniecznie rekomendowałabym ten film, natomiast myślę, że 11latki i wyżej - jak najbardziej powinny pójść. Fajnie pokazać taki film dziecku. Aż się zdziwiłam wczoraj , że nie było na sali ani jednego dzieciaka.