PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 263015
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Najlepszy musical jaki oglądałam do tej pory :)... świetny pomysł na połączenie piosenek Abby w jedną "całość" ...

piksia

Przede wszystkim mam wrażenie że ten film powinny oglądać kobiety, nie do końca ten film trafia do mężczyzn.
Morał tego miusikalu jest taki, abyśmy my kobietki nigdy nie rezygnowały z siebie, swojej kobiecości, czerpania radości z życia.
Historia opowiedziana trafia do kobiet doskonale, kobiety na nim zapominają o troskach dnia codziennego, po prostu świetnie się bawią.
A wiek Marylki ...? mimo swojego wieku doskonała kreacja (jak zwykle), fantastyczny głos ... brawo.
Świetny, lekki, pogodny, pożądany wręcz w czasach przeważającego kina "krwi, przemocy, zabijania, a jednocześnie mówiący o czymś co dotyczy nas wszystkich ... o życiu.

marzmar

Doskonałe podsumowanie :) ... dodatkowo film pełen koloru ... a zatem cieszy oko :)

piksia

No też mi się podobał. Lekki, przyjemny, "dobry muzycznie"..(ale się wyraziłam;). Dobra rola Meryl Streep i fajne piosenki oczywiście:)

goska_aaaw

a mi sie nawet Brosnan podobał, fakt śpiewał ciężkooo, grał troche sztywno, ale i tak pasował mi do roli, taki taki, oj tam nie wiem jak to określić. Ale i tak moja ulubina rola męska - Stellan Skarsgard, no uwielbiam tego faceta, taki oszczędny w słowach i tajemniczy w każdym filmie.
Generalnie bardzo mi sie podobał Mamma mia, i na pewno zobacze go z przyjaciółkami jeszcze raz, bo fakt to film raczej dla dziewczynek...:)

Mastii

Twórcy tego filmu powinni czyścic kible w kinach. Ten szit jest chyba nawet gorszy od harego potera