PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262956
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

4/10

ocenił(a) film na 5

Słabizna... Dla tych co lubią programy typu : Tańcząc z Gwiazdami, You Can Dance, itp.

Może nie zawsze należy być poważnym??

Film dla dobrej zabawy. Ale mimo wszystko kicz nad kiczem.... Dla masowej popkultury .

Pozdrawiam

użytkownik usunięty
szelf

Nie zgodzę się z Tobą. Jestem 6 godzin po seansie i moje wrażenie a propos tego filmu są całkiem pozytywne. Ba... powiem, że film mi się nawet podobał. Co prawda zakończenie jest 'doklejone' na siłę, ale cóż... Scenarzyści mieli całkiem poważny orzech do zgryzienia z zakończeniem, no bo przecież film nie mógł się zakończyć odkryciem tajemnicy, kto jest ojcem panny młodej. Ode mnie 7/10

Aha... nie jestem wielbicielem ww. programów telewizyjnych :)

ocenił(a) film na 5

W porządku :)

Szanuję Twoje zdanie ...

ocenił(a) film na 10
szelf

Wydaje mi się że taniec z gwiazdami czy you can dance nie ma z tym nic wspólnego ale ok :/ Mi się film bardzo podobał, taki ciepły i odrywa od rzeczywistości, pozatym świetna muzyka. Nie sądze by był to kicz, dawno nie oglądałam tak fajnej komedii, z tego względu że wszystkie są przewidywalne , nie mają w sobie nic nowego, żadnych oryginalnych pomysłów. Ponadto uwielbiam Meryl Streep co nadało temu filmowi większego uroku ;)
Ale każdy ma swoje zdanie, w każdym bądź razie Ja polecam ..

Pssst... Jestem 27 godz. i 15 min. po seansie... (hm, może przestanę już liczyć?). Dlaczego film nie mógł się zakończyć odkryciem tajemnicy? :-O

ocenił(a) film na 8
szelf

ja się też nie zgadzam. Musicale mają to do siebie, że są chaotyczne, rozśpiewane i pozbawione jakichkolwiek schematów. W musicalach nie skupiają się na fabule, czy treściach literackich, ale na wyrazie artystycznym. To ma być wyśpiewane show. Nie oczekujmy od musicalu ponadprzeciętnej fabuły, czy też nad wyraz ambitnej. Musical ma nas rozbawić, poprawić humor, zapewnić rozrywkę, i to ten musical mnie dał. Nie wiem jak wszystkim innym się podobał, ale ja byłem zadowolony, nawet nie oczekiwałem tego, co dostałem. Aczkolwiek szanuję Pana zdanie, po prostu oczekiwał Pan czegoś innego, a dostał co innego, to się nazywa rozczarowanie.