PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262956
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Bardzo fajny

użytkownik usunięty

Naprawdę się ubawiłam. Popis aktorki na medal. Meryl - jak zwykle genialna. Piosenki są wykonane perfekcyjnie, chociaż trzeba przyznać, że niektórzy perfekcyjnie fałszują. Oprócz Meryl bardzo przyjemnie ogląda się Brosnana, Firtha, Walters i Baranski. Młodziutka Amanda tez niczego sobie. Zdjęcia są piękne, Grecja jest urokliwa, chyba rzeczywiście najlepsza lokalizacja dla tego typu filmów. Jeśli jednak ktoś nie lubi musicali, to obraz może nie mieć takiego uroku. Choć ogólnie bardzo gorąco zapraszam do kin.

ocenił(a) film na 7

jak to??? precie premiera jutro 29 sierpnia.....

ocenił(a) film na 7
IKnowWhatYouAre

W Feminotece był 28 sierpnia. Poza tym mogę Wam zdradzić tajemnicę ;-) Kiedy pracowałam w kinie, filmy od dystrybutorów przywożone były wcześniej - w środę, czwartek. Kiedy operatorzy je składali, musieli je potem obejrzeć, czy wszystko grało - wtedy mieliśmy pokaz przedpremierowy ;-)

użytkownik usunięty

Istnieje coś takiego jak filmy formatu *CAM*

Widziałem go w piątek kiedy pierwszy raz był puszczany w kinach.
Absolutnie nie żałuję, że się wybrałem na ten film. Już od pierwszych minut oczarowała mnie gra aktorska najlepszej aktorki - Meryl Streep, do tego na dokładkę muzyka ABBY w nowym (wcale nie najgorszym - jak to niektórzy określają) wykonaniu i piękne krajobrazy. Co chwila na sali było słychać śmiechy, brawa i oczywiście pośpiewywanie pod nosem. Choć minął już tydzień cały czas chodzą mi po głowie fragmenty utworów ABBY.
Polecam gorąco.