PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Sa w kinie tak dobre filmy jak mroczny rycerz czy nawet hellboy a wy się podniecacie takim gównem jak mamma mia przecież to żenada, brak słów.. no ale to polska tu takie filmy się uważa za arcydzieła..

ocenił(a) film na 5
al_joker89

wez wyluzuj kazdemu sie podoba co innego wiec nie powinienes nikogo ganic za to ze podoba sie niektorym taki film ktory dla ciebie jest zenada.

unik19

żenada to twoje rozpoczynanie zdania od Boga.. za mało słówek znamy?? no tak co dziwić,że inteligentne kino się nie podoba..

al_joker89

Zarówno Polska jak i cała reszta świata, która się nie zna na filmach jest Ci zapewne bardzo wdzięczna za konstruktywną krytykę, no i oczywiście za wskazanie drogi nawrócenia na "dobre filmy".
Sadząc po języku jakim operujesz oraz argumentach, z którymi niełatwo polemizować możemy byc pewni, że jesteś nie tylko znawcą ambitnego kina, ale i niewątpliwym autorytetem w tej dziedzinie.

al_joker89

Dziś idę na ,,Mamma Mia'' z przyjaciółmi którzy mnie na ten film namówili,więc na razie się nie wypowiadam.I choć może to głupkowate,jestem trochę uprzedzona do tego filmu-nie lubię musicali i prawie wszystkich z obsady.I denerwują mnie filmy mające na celu podnieść mnie na duchu.Nie że lubię się dołować,ale lubię mrok itp. Dlatego jestem zachwycona ,,Mrocznym rycerzem''.Wiem,on i ,,Mamma Mia''to piękna noc i blady dzień.Nie ma co porównywać.
Cóż,chciałabym iść jeszcze raz na TDK.Boski film.Ale nie będę się ograniczać,raz pójdę na coś lekkiego.Kto wie,może się mile rozczaruje?Mam nadzieję:)

ocenił(a) film na 7
al_joker89

Jaki znawca się znalazł! powiedz szczerze...oglądałeś chociaż ten film?
a właściwie to wieszz...na świecie jest zazwyczaj tak, że różne rzeczy się ludziom podobają. Ale ty widzę żyjesz w swoim batworldzie i nie potrafisz pojąć, że taka beznadziejna i w ogóle Mamma Mia, może się podobać;]

życzę powodzenia w prowadzeniu dyskusji;]

ocenił(a) film na 10
al_joker89

Człowieku jeżeli już krytykujesz jakiś film publicznie to powinieneś po pierwsze obejrzeć ten film po drugie znać się chociaż trochę na historii kina a po trzecie być chociaż trochę obiektywny, a tego jak widać Ci brakuje.

ocenił(a) film na 10
al_joker89

Mroczny Rycerz owszem owszem ale Hellboy lepszy od Mamma Mia!??? Chyba sobie kpisz...

al_joker89

Skoro lubisz kino akcji to czemu ogladasz musicale. To byl moj pierwszy musical no i jednak nie spodobal mi sie ten gatunek filmu, ale jezeli ktos lubi takie filmy to polecam.

ocenił(a) film na 5
JacQu

mnie sie to nie podobalo. w polowie juz go wylączyłam

użytkownik usunięty
al_joker89

Jeśli nie oglądałeś - nie komentuj.
A jak ktoś już wcześniej napisał, każdemu podoba się co innego, więc nie wytykaj innym, że ich zdanie jest nic nie warte, równie dobrze mogłabym napisać, ze "Mroczny rycerz" to największa klapa tego roku, ale... No właśnie. ALE nie napiszę tak, bo filmu nie widziałam i nie zamierzam z tego powodu narzucac innym swoich bezpodstawnych opinii.
Każdy moze wyrazić swoje zdanie, ale jednocześnie musi szanować czyjeś.
A co do "Mamma mia!" - dla mnie (podkreślam - DLA MNIE) film optymistyczny, pełny pozytywnej energii, a do tego muzyka ABBY... Mi się podobał. :)