czy taki sam jak oryginalne piosenki ABBY?
To był bardzo luźny przekład, ponieważ treść musiała być zrozumiała. Piosenki ABBY to bardzo prosty angielski, by nie powiedzieć, że elementarny, dlatego tłumaczenie musiało troszkę się mijać, ale sens pozostał taki sam.
Musiałaś źle mnie zrozumieć.. chodziło mi nie o tłumaczenie na polski tylko o to czy te piosenki które śpiewają w filmie mają taki sam tekst jak piosenki ABBY? czy może trochę przerobiono teksty na bardziej pasujące do filmu?
hmm nie wiem czy ja zrozumiałam xD ale np na wersji, która mam na dvd z napisami teksty piosenek są zupełnie inaczej tłumaczone, niż jak były na jedynce. Tzn jak jest Money Money Money to u mnie jest normalnie pieniądze pieniądze pieniądze,, a nie Świat się kręci wokół pieniądza.
powtarzam: nie chodzi mi o tłumaczenie:)) pytam czy piosenki które śpiewają aktorzy są identyczne jak piosenki zespołu ABBA czy trochę zmienione?
dzięki:) bo gdzieś czytałam że zmienili na potrzeby filmu ale jakoś mi się nie wydawało żeby były inne te teksty ale wolałam sie upewnic:))