PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262956
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Fabuła bardzo średnia. Jedynie Meryl Steep da się jeszcze posłuchać reszta aktorów niestety fatalnie śpiewa. Obejżałam bo lubię piosenki Abby.

ocenił(a) film na 5
gabriell79

Fabuła powiedziałbym że nawet poniżej średniej i to nawet biorąc pod uwagę że w musicalach fabuła jest zazwyczaj jedynie tłem dla muzyki i piosenek ;) Prosty wątek idzie do przodu jedynie siłą pod tytułem "kto jest ojcem". Największy plus to ładne, odprężające krajobrazy i ogólna lekkość filmu.

ocenił(a) film na 5
gabriell79

oceniam na 5 tylko ze względu na muzykę i piękne krajobrazy słonecznej wyspy. choć i tak raczej słucham niż oglądam (choć wykonanie też pozostawia wiele do życzenia), fabuła słaba moim zdaniem.

gabriell79

Dość mocno infantylny, ale nie da się zaprzeczyć, że uroczy;) Piękna sceneria no i ABBA i dało radę.

krt124

a który musical nie był infantylny?

ocenił(a) film na 8
adammiks

oj dużo ich było żeby wszystkie wymienić na pewno w pierwszej kolejności Kabaret, Hair, West Side Story ;)

adammiks

Odpowiedziałabym, ale zbyt mało ich obejrzałam by móc się wyrażać na ten temat. Pojęcia nie mam jakie są inne, a pewnie nawet jakbym miała to bym nie zmieniła opinii.

ocenił(a) film na 9
gabriell79

a mi się film podobał. zresztą nie tylko mi - moja rodzinka bawiła się przednio. myślę, że głównie dzięki aktorom. może i żaden z nich z profesjonalistami równać się nie może, ale przyjemnie się ich słuchało w tak niecodziennym wydaniu :).

ocenił(a) film na 8
gabriell79

ale sadzicie smuty, czego wyście się spodziewali po musicalu? fabuły rodem z władcy pierścieni? ten film ma bawić i pod tym względem spełnia swoje zadanie wyśmienicie.

ocenił(a) film na 4
gabriell79

Jedna gwiazdka za piosenki (ale już nie za wykonanie), druga za krajobrazy, trzecia za choreografię a czwarta dla Julie Walters. To wszystko, niestety.

azosiolek

zeby było jasne - nie narzekam, tylko mówie , że to tylko musical...