Dlaczego Mamma mia nie dostała żadnej nominacji do oskara?
Może i Meryl zagrała dobrze, nie było to jednak coś co wgniotłoby w fotel.
A scenariusz? No proszę Cię, historia banalna i przewidywalna od początku do końca, kicz w czystej postaci.
Film ratują piosenki Abby i szczęście, że niektórzy aktorzy potrafili śpiewać :)
Obraz z gatunku: 'wyłącz na 2 godziny mózg i staraj się miło spędzić czas'- co oczywiście od czasu do czasu każdemu się przyda :)
Pozdrawiam
Hehehe chyba zasluzyli ale na zlota maline. Litosci Streep spiewajaca , histria nie wiem skad wzieta ze az nie powiem na co zbieralo. I do tego spiewajacy Bond. Jak dla mnie to to juz za wiele. Masakra. Finalem tego byl w calej Polsce sylwester z Abba. Oby nigdy wiecej.
chacha, dobre za scenariusz:P sie nie uśmiałem tak dawno, mroczny rycerz nie dostał nominacji co jest skandalem a ten bardziew miał dostac.. soory
Moim zdaniem jakaś piosenka mogłaby dostać nominację. Słuchaliście tych nominowanych? Wg mnie średnie, a gdyby dali "The winner takes at all" albo "Take a chance on me" byłoby sprawiedliwie. Bo sam film na nominację nie nadaje się :).
Mi się wydaje, że piosenek ABBY już chyba nie trzeba nagradzać, zwałszcza, że nie zostały napisane specjalnie dla filmu, tylko wiele lat temu. Są tylko świetnie wykorzystane w musicalu, i dużym błędem byłaby choć jedna nominacja w tej kategorii.