PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Nigdy nie przepadałem za przebojami ABBY, musicale jakoś też nie należą do moich ulubionych gatunków filmowych, na MAMMA MIA! poszedłem dla Meryl Streep, która zalicza się do moich ulubionych aktorek, a jej rola w tym filmie zapowiadała się przynajmniej intrygująco (wypadła zresztą genialnie jak zawsze). No i porwało mnie... Porcja pozytywnej energii i humoru płynąca z tego obrazu opanowała całą salę, a ja przeniosłem się na słoneczną Grecję wraz z bohaterami fimu. dawno już nie oglądałem tak pozytywnego filmu, na dodatek nie pozbawionego oryginalności i okraszonego tradycyjnym podejściem do komedii, bez głupot które opanowały większość przedstawicieli tego gatunku w dzisiejszym kinie.

dann86

Ja też nie przepadam ze piosenkami Abby i na film poszłam głównie ze względu na genialną Meryl i naprawdę zachwyciłam się nią kolejny raz! Jest po prostu niesamowita, taka ciepła, pełna życia i energii, no i jeszcze do tego pięknie śpiewa:) Wybitna aktorka. Film mimo, iż niektórzy twierdzą jest zbyt przesłodzony i kiczowaty podobał mi się bardzo. Masz rację jest strasznie pozytywny, taki radosny,wywołuje mnóstwo emocji u widza i miło się go ogląda. Muszę przyznać, że to jedna z lepszych komedii romantycznych jakie miałam okazję oglądać :)