Ja uwielbiam mimo że nie wychowywałam się w ich czasach, bo jestem z 92 rocznika ;) ich muzyka jest genialna :) takie zespoły już nie powstają.. to musiały być piękne czasy, lata 70 i koncerty Abby :) te piosenki dają radość w życiu nawet w najcięższych chwilach. Czy są tutaj również fani Abby którzy nie wychowywali się w ich czasach a ich uwielbiają?
Nie lubię muzyki pop, mimo że w latach 70tych - 80tych prezentowała ona trochę wyższy poziom niż obecnie. Abba to kicz w czystej postaci.
Kiedyś była lepsza muzyka , abba , bee gees , smokie , demis roussos , 10cc . I te starsze animalsi , Beatles itp . A nie ten obecny chłam . Ja aż taki stary nie jestem by to pamiętać , ale uwielbiam starą muzykę 70-90 :D
Nie jest zła Abba , ale moim zdaniem to już nie jest już ten klimat bo to jest pop . Właśnie abba to był ostatni dobry zespół... Ja np bardzo lubię piosenkę autorską : cohen , dylan , Harrison itp . Obecnie takiej muzyki już nie ma :)
Ja jestem z rocznika 1996, a uwielbiam Abbe, Roxette a najbardziej to Cher. I choć słucham współczesnej muzyki ( przeważnie Adele ) to według mnie to właśnie w latach 80 i 90 powstawały najlepsze piosenki, które są popularne do dziś.:P
Uwielbiam ich muzykę . Pasuje do każdych czasów . Najbardziej ujął mnie utwór "The winner takes it all" . Jest taki... ponadczasowy . I choć mój rocznik to 97 nie uważam by teraz powstawały lepsze piosenki niż w latach 80-90 ( zgadzam się z poprzedniczką ) tak jak to uważa duża część dzisiejszej młodzieży . Bywają oczywiście piosenki "na czasie" które bardzo lubię .
Swego czasu jechałem autokarem do Paryża. Siedziałem w miejscu, skąd doskonale było widać ( i słychać) koncert Abby puszczany na okrągło w telewizorze, który miał służyć za centrum rozrywki podczas jazdy. Piętnaście godzin z Abbą. Od tego czasu minęło prawie dwadzieścia lat, a ja do dzisiejszego dnia na muzykę szwedzkiego kwartetu reaguję wymiotnie.