Czy waszym zdaniem film ma szansę dostać się do TOP 100 w najbliższym czasie? Moim zdaniem to całkiem prawdopodobne,skoro w nowościach film ten wyprzedził Wall-ego,który obecnie jest #68 w rankingu. Wiadomo że średnia,taka jest teraz nie będzie zbyt długo,bo na pewno znajdą się ludzie którym film się nie podobał,ale również jego zwolennicy. Na chwilę obecną jest ponad 600 głosów i średnia 8,5,gdy ocen będzie już z 2tysiące to średnia moim zdaniem będzie około 8.0 i film znajdzie się w pierwszej setce. Zobaczymy :)
Chyba żarty sobie robisz??
Co powaga to powaga ale TOP 100 nie jest miejscem dla banałów.
Bez urazy.. Ale trzeba mieć jakąś godność do kinematografii.
Koleś wyluzuj,filmu nie widziałem to nie wiem czy jest słaby,ale wnioskuje tylko po obecnych ocenach i wydaje mi się że ma szanse. :|
Nie martw się. Jestem na pełnym luzie.
Lecz po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić by ten film miał być wśród tak szacownego grona w TOP 100.
Nie wystarczy prosta historia.... i piosenki ABBY.
A czego oczekiwałeś od tego filmu? Ten film w momencie powstawania miał być lekki i przyjemny w odbiorze.
W TOP 100 może będzie, ale jak dla mnie ten film nie jest aż tak dobry, aby mógł tam zagościć na długo...
TOP100 jest pełne przeciętnych filmów... zwłaszcza w ostatniej ćwiartce...
przy 2000 głosów trzeba mieć taką mniej więcej ocenę: http://za.kilka.dolarow.wiecej.filmweb.pl/
Też sobie nie wyobrażałem na początku,że film ma szanse na dobre oceny,z jednej strony dlatego,że nie cierpię musicalów,a z drugiej że po trailerze nie zapowiadał się zbyt dobrze,ale teraz ma b.dobre oceny i myślę że ma szanse i dlatego założyłem ten temat ;)
Tak jak jest napisane w recenzji: 'Musical Phyllidy Lloyd jest kiczem, ale tak rozkosznym, iż przez palce nie może mi przejść jakaś złośliwa obelga.'
Zgadzam się w 100% :)
Historia jest strasznie prosta. To weź mi wytłumacz czemu nie odezwali się do siebie przez 20 lat. A propos kiczu to widzę, że wielu nie wie jakie jest znaczenie tego wyrazu.
Z całym szacunkiem, ale osoba, która w ulubionych filmach ma serial 'Graczykowie' (oceniony na 10) nie będzie mi wmawiać co jest kiczem a co nie.
Jeśli jesteś kolejnym osobnikiem, który próbuje wywołać tutaj burzę, to przyznaję, że powoli ci się udaje.
Co Ty masz do serialu Graczykowie? Poza tym ja Ci nic nie wmawiam. Piszę tylko o nieumiejętnym używaniu wyrazu "kicz". Poza tym nie jestem "kolejnym osobnikiem".
Nawet jak wejdzie, co zawsze jest możliwe, to chyba długo nie wytrzyma. Nie wydaje mi się, żeby miał, jak to anglojęzyczni mawiają, 'staying power'...
Zresztą to musical, a one zawsze mają dużo wrogów. Nie jest to gatunek, który mógłby teoretycznie podbić wystarczającą ilość ludzi, żeby zagościć na stałe na liście. Popatrz na TOP 100 pod kątem gatunków. Da się zauważyć, że pewne gatunki mają większe szanse niż inne.
A szczerze mówiąc, to mało istotne. Każdy wie, co jego zdaniem jest dobre i nie potrzebuje weryfikacji w jakiś listach.