PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Meryl

ocenił(a) film na 6

Streep była za stara do tej roli. Zagrała dobrze ale Kim Basinger czy Michelle Pfeiffer bardziej nadawały się do roli Donny, a w takim filmie między ich grą, a grą Meryl Streep nie byłoby większej różnicy.

ferdek_5

Taaa, ja. Bez przesady grała tewelacyjnie!!! do tego nie widać po niej że ma 60 lat

Monia98

No faktycznie nie było widać, że ma 60 lat, bo ja tak patrząc myślałem, że jest pod 80

ocenił(a) film na 10
Redgard

Jezu ona świetnie zagrała super i pięknie śpiewała ma tyle lat i dalej gra w filmach i według mnie trzyma się bardzo dobrze !!!! ;D

Rasumi

ja uważam, że wszyscy zagrali na poziomie i pokazali dystans do siebie, co akurat uważam za fajne.

ocenił(a) film na 10
Monia98

jak dla mnie Meryl w tym filmie wyglądała na 46 lat :) i zagrała Donnę fenomenalnie :) razem z Amanda stworzyły wspaniały duet - matka i córka

ocenił(a) film na 7
Lunasol

Moim zdaniem cała obsada była fenomenalna. Mimo tego, że każda z postaci była na swój sposób przerysowana to z zadaniem ich odegrania aktorzy poradzili sobie perfekcyjnie, nawet nasz 007 James Bond, choć ze śpiewaniem było różnie :D Meryl, Julie oraz Christine nadały barwę i koloryt całej produkcji. Nie zapominając o masie pozytywnej energii bijącej z filmu. Naprawdę jestem zdziwiony, iż Mamma Mia ma ocenę poniżej 7.

ferdek_5

Zgadzam się, powinien być to ktoś młodszy. Uważam, że widać po niej te 60 lat. Np. właśnie Kim Basinger jest od Meryl tylko o 4 lata młodsza, a trzyma się dużo lepiej niż ona.

Oliwia1

Meryl umie spiewać i ma głos, niestety pozostałe przez Ciebie wymienione panie nim nie dysponują ... :)

mandaragrove

A gdzie napisałam, ze proponuję ją do tej roli?

ocenił(a) film na 6
mandaragrove

Akurat Kim Basinger ma bardzo piękny kobiecy głos.
http://www.youtube.com/watch?v=Zx4y33h3S_s

ocenił(a) film na 7
ferdek_5

Może i ma ten piękny głos (po obróbkach) ale za Chiny nie udałoby jej się wykreować postaci Donny w taki sposób jak Meryl. Niestety ale mimo dużych sympatii do Kim Besinger muszę stwierdzić, że jest dość kiepskawą aktorką. Ma na koncie kilka dobrych filmów, jednak nie jest to równoznaczne z dobrym aktorstwem. I tutaj leży szkopuł. Meryl Streep w Mamma Mia stworzyła pełnokrwistą bohaterkę, a do tego, każdy utwór (ponoć) wykonała live, a do tego potrzeba nie lada odwagi i wiary w swoje możliwości.

ferdek_5

Meryl Streep jest fantastyczną aktorką, oglądam właśnie film i pasuje mi tutaj idealnie:)