Panowie odradzam- nie ryzkujcie. Panie - oszczędzcie Panów i nie zmuszajcie ich do obejrzenia tego filmu. Mozna obejrzec na kompie ale nie warto wydawac kasy na kino.
Ja jestem 100 % facetem i mówie panowie WARTO !!! bo film nie tylko jest przeznaczony dla kobiet lecz również dla prawdziwych menów jak ja :]
Ja namówiłem swoją dziewczynę, w sumie oszczędziłem jej "mrocznego rycerza":) i powiem że nie zawiodłem się:)
"Mamma Mia " to film lekki, przyjemny, ze świetną obsadą:) I TE piosenki:) wiadomo że wszystko zależy od gustu , ja osobiscie film polecam:)
Ja byłam ze swoim facetem i stwierdził, że to coś niesamowitego usłyszeć te w sumie ponadczasowe piosenki w kinie. Nogi same rwały sie do tańca, a usta chciały śpiewać:) I to co innego zobaczyc i usłyszeć to na wielkim ekranie a co innego na kompie. Nie ma porównania;]
Oczywiście,że warto i panie i panowie..film dla każdego..super film..ja dałem 10/10
Heh... Ja byłam z klasą i bardziej chłopakom niż dziewczynom się podobał ten film.;) Ogólnie rzecz biorąc nie przepadam za musical'ami, ale gdy usłyszałam repertuar (zwłaszcza "Dancing Queen"), to mi się spodobał film (nie powiem, że bardzo fajny film, ale można obejrzeć). I jeszcze następuje pytanie - "Kto jest ojcem Sophie?!" To jest właśnie wadą, że nie wyjaśniono kto jest tatą tej dziewczyny, oraz nadmiar piosenek - jedna po drugiej (nie dali odpocząć widzowi). Moja ogólna ocena 5/5. Pozdrawiam!
Stella...właśnie w tym cały urok, że nie wiadomo ostatecznie kto jest ojcem, zepsułoby to koncowy efekt i piosenek wcale nie było w nadmiarze. Naprawde zabawny, lekki, tryskający energią film.
P.S. jeśli ktoś chce oceniać go pod wzgledem wykonania, estetyki to odrazu powiem że nie ma sensu (chociarz aktorzy nieźle się spisali). To poprostu przyjemna komedyjka, można się przy niej wyluzować. 8/10
Tak czy siak, film raczej nie dla panów - bedzie to typowy średniak, ale na bank nie zaszkodzi zabrać na to swoją dziewczyne, a ta bedzie extra ucieszona. I nie bedzie się co sie dziwic, gdy w kinie zobaczymy przewage pań. A i sam film w 90% prześpiewany, dosłownie ;)
Zapewne jakaś liczba dziewczyn także negatywnie ocenia ten film, jak również i panów:) ocena zalezy od danego człowieka;) Ja także nie żałuje, spoko film:) 10 osob było na seansie , rząd za mną facet spał :D , niech żałuje;)
Jestem facetem i właśnie wróciłem z kina. Film świetny! Super obsada, muzyka, energia. Jest bardzo zabawny i pozytywny. Polecam :)
Niektórym paniom też się nie podobało - jestem tego żywym przykładem. Myślałam,że to lepszy film... niestety nie...
Ja kocham musicale... Grease, Grease 2.. ale ten mi się nie podobał. Nie urzekł mnie. Pomimo świetnej gry aktorskiej, wspaniałych piosenek, niezwykłych obrazów czegoś mi brakowało... Chyba za mało akcji. Same dialogi i piosenki. Oglądałam bez emocji.
Chłopaka szturchałam 4 razy, bo widziałam, że miał zamknięte oczy.
Ale to tylko moja opinia.
Było nas 6ścioro na tym filmie, z tego tylko dwie dziewczyny, i wszystkim nam się film bardzo podobał. Sala byla w połowie pełna i nikt nie wychodził prawie do końca napisów.:)
Ja byłam z chłopakiem i przyjaciółmi w dniu premiery i była pełna sala, wszystkim się podobało, wszyscy się śmiali a najbardziej podobała mi się reakcja ludzi po filmie - wszyscy zaczęli bić brawo:) to tak jakby hołd złożony ABBie
słoma z butów zawsze wyjdzie! to nie jest film dla młodzieży tuskowskiej - to jest film dla nas, pokolenia z lat 60, nie zabierzecie nam tego, co w naszej młodości było najlepsze. Za naszych czasów nic nam nie podawano na tacy i wszystko było prawdziwe, a nie jak teraz, hiltony, komóry i tym podobne głupoty. Jak widzę wpis 15 latki na temat tego filmu to mam ochotę wyrżnąć wszystkich rodziców takich ludzi, kogo wy wychowujecie?
A muzyka jest wieczna - nawet abby. Nie podoba się - wykasować. A co wy myślicie, że 50 latki to wyrzutki i nie potrafią się bawić? To wy nie potraficie. Mam nadzieję, że wywołałem burzę, czekam na repliki. Kurna, ale chłopstwo i badziewie, szkoda słów.
Mysle, że wiekszość nie czapiałaby się muzyki ABBY, lecz samej realizacji ICH w tym filmie, film przespiewany w duzej mierze co bardziej przypominalo jakis przedługi teledysk ;)
ja wiem, że najlepszy byłby horror albo kryminał z Jetem Lee albo Szwarcenegerem. Ludzie nie czepiajcie się!!! Fajne obrazki z Grecji, fajna muzyka, fajne role, czego więcej chcieć od filmu??????????????????
Kurna, ludzie, nie umiecie się bawić? Przecież to tylko zabawa, a nie nagroda nobla. Trochę luzu, małolaty!!!! Muzyka wam nie odpowiada, film wam nie odpowiada, to się przełączcie na MTV i przestańcie narzekać. Albo na Cartoon Network, bo mam wrażenie, że na temat Passoliniego wypowiadają się dzieci. Horror.