Ale o co ci dokładnie chodzi..?
Hmmm... Grease, Across the universe (nie oglądałam) i oczywiście słynny High School Musical. :P
Polecałbym jednak 'High School...'
Fan filmu 'Mamma mia' nie zniesie rockowych brzmień i odważnych scen w 'Grease'. 'Hairspray' zresztą też zbyt ostry i nadto ironiczny (uwaga!).
Serio, tylko 'High School...' może mieć podobnie prostą, wzruszającą i piękną wymowę - najlepiej uszczęśliwić się trzema częsciami naraz! Poza tym jest słynny. :-))))))
Moim zdaniem ten film jako musical jest unikalny chyba, że autor pytał ogółem o jakieś musicale. Autorze, rozjaśnij nam :)
autore, cofnij sobie choćby do głównej strony Mamma Mia na filmwebie, tam wciśnij musical i sobie popatrz
Bo podobne... cóż, ja nie znm podobnych, ale z drugiej strony nie wiem co masz na mysli mówiąc podobne ;p
Hm... z tego, co mi wiadomo, to chyba nie ma drugiego takiego. Jego unikalność polega na tym, że składa się jednak z piosenek ABBY. Jakoś nie kojarzę, żeby powstał musical na bazie utworów innego zespołu:)
Natomiast jeśli idzie o sam gatunek musicalu, to tutaj myślę, że wszyscy przede mną już napisali, co można było na ten temat:)
pozdrawiam
no było kilka, choćby w tym roku "Across the Universe" złozony z przebojów Beatlesów