PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

czy ktoś zna podobne musicale.Z góry dzieki za odpowiedz

Kinomaniak20

Ale o co ci dokładnie chodzi..?
Hmmm... Grease, Across the universe (nie oglądałam) i oczywiście słynny High School Musical. :P

Koyotka_2

No i jeszcze Hairspray..
Jeżeli o to ci chodziło wogóle.

Koyotka_2

Polecałbym jednak 'High School...'

Fan filmu 'Mamma mia' nie zniesie rockowych brzmień i odważnych scen w 'Grease'. 'Hairspray' zresztą też zbyt ostry i nadto ironiczny (uwaga!).

Serio, tylko 'High School...' może mieć podobnie prostą, wzruszającą i piękną wymowę - najlepiej uszczęśliwić się trzema częsciami naraz! Poza tym jest słynny. :-))))))

ocenił(a) film na 6
Kinomaniak20

Podobne? Nie...:D

Triko80

Możliwe.. Hehe.
Jeszcze nie oglądałam Mamma Mia! . :P

ocenił(a) film na 6
Koyotka_2

Moim zdaniem ten film jako musical jest unikalny chyba, że autor pytał ogółem o jakieś musicale. Autorze, rozjaśnij nam :)

użytkownik usunięty
Triko80

autore, cofnij sobie choćby do głównej strony Mamma Mia na filmwebie, tam wciśnij musical i sobie popatrz

Bo podobne... cóż, ja nie znm podobnych, ale z drugiej strony nie wiem co masz na mysli mówiąc podobne ;p

Koty ! ;)

Kinomaniak20

Hm... z tego, co mi wiadomo, to chyba nie ma drugiego takiego. Jego unikalność polega na tym, że składa się jednak z piosenek ABBY. Jakoś nie kojarzę, żeby powstał musical na bazie utworów innego zespołu:)
Natomiast jeśli idzie o sam gatunek musicalu, to tutaj myślę, że wszyscy przede mną już napisali, co można było na ten temat:)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Jope

no było kilka, choćby w tym roku "Across the Universe" złozony z przebojów Beatlesów

torne

mi chodziło o musicale które w nich będa spiewac aktorzy piosenki

Kinomaniak20

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street z genialną rolą J. Deppa. Jak nie lubię musicali tak ten mogę
polecić w 100%.