PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 263015
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Te trzy słowa w tytule wszystko wyjaśniają... Fabuła prosta, jedynie koniec inny, niż można by się spodziewać, ale gdy odpowiednie postacie grają odpowiedni aktorzy to z filmu można zrobić cudo :) Świetna Meryl Streep i Genialny "James Bond"... Zapewne wielu z was mnie zruga, ale film jest naprawdę świetny... Miałem takie samo podejście jak większość sceptyków i ludzi którzy nie lubią tego typu filmów ( jest to pierwszy Musicali jaki obejrzałem, a powiem, że raczej jestem fanem filmów akcji :) ), ale dziś po obejrzeniu filmu mogę stwierdzić z powagą, że film jest kapitalny. Gdy usłyszałem o tym filmie i o tym, że gra w nim jeden z moich ulubionych aktorów Pierce Brosnan to pomyślałem, że połączenie Brosnan + Musical to jakaś totalna chała... Ale na szczęście się myliłem i do tego stwierdziłem, że prócz wizerunku dżentelmena o "śliskim" poczuciu humoru Brosnan także nieźle śpiewa - jak na osobę która nigdy przed przystąpieniem do tego filmu nie uczyła się śpiewać xD

Ogólnie jest to moje zdanie i nie zamierzam nikogo do tego przekonywać - ile osób tyle gustów, ale jeżeli jesteś fanem Brosnana, lub lubisz "stare piosenki w nowym wykonaniu" połączone z niewymagającą zbyt wiele do myślenia komedią to jest to na pewno film dla Ciebie :)

Szczerze Polecam... :)

erykssj4_2

A JA NIE POLECAM!!!! BARDZO NIE PODOBAL MI SIE TEN GNIOT!!!

ocenił(a) film na 7
marta098765

Cóż to Twoje zdanie, ludzie ceniący lekkie chwile z komedią będą dobrze czuli się w tych klimatach. Każdy gustuje w czym innym - ja osobiście jestem zwolennikiem kina akcji, ale raz na jakiś czas lubię wybrać się do kina z moją kobietą na coś lekkiego i zabawnego - a taki ten film jest. Niestety dużo z ludzi wychowało się tylko i wyłącznie na filmach z super agentami i bohaterami wyciągniętymi żywo z komiksów... Nie mam nic przeciw temu, ale skoro wiecie, że nie jesteście fascynatami lekkich komedii czy musicali to po co się wypowiadacie, że film to gniot itd.? Ciągle słyszę, że ktoś mówi "beznadziejna fabuła" - a czy wy ludzie wiecie na czym polega gatunek Komedia-Musical? Fabuła musi być jedynie zgrabnie dopasowana do muzyki i wcale nie musi być tu milionów zwrotów akcji - bo nie o to w Musicalach chodzi!!! Proszę was, nie mylcie pojęć i gatunków filmów. Bo wiadomo, że jak ktoś się wychował tylko i wyłącznie na Terminatorach to nie będzie mu się podobał ten film. Ale ogólnie film jest miły i przyjemny dla oka i każdemu sympatykowi lekkich komedii warto go polecić.

Pozdrawiam