PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Tego się oglądać nie da!

użytkownik usunięty

Jak w temacie; Nudy, głupie śpiewy i tańce, w dodatku niektóre rozmowy się kupy nie trzymają.
5/10 i gratuluje ludziom, którzy nie zasypiali podczas seansu.

ocenił(a) film na 10

To jest musical. Czego się spodziewałeś? o.O

użytkownik usunięty
everloving

Czego się spodziewałem?
hmmmm... Napewno nie spodziewałem się arcydzieła, ale oczekiwałem czegoś więcej - nie wszystkie musicale są takie same. Niektóre nawet idzie obejżeć do końca.
Do Stav:
Jak chcesz się tak rozrywać, proszę bardzo. Ja, być może jestem staroświecki, ale zamiast czegoś takiego wolę obejżeć dobrą komedię z np. Carreyem czy Sandlerem.

użytkownik usunięty

Nie podobal mi sie,o dziwo. Nudny,dlugi i przeslodzony. Moge dac 5/10 ze wzgledu na Amande Seyfried,bardzo ladnie spiewala. Meryl Streep natomiast irytowala mnie w tym filmie.

użytkownik usunięty

Zgadzam się strasznie przesłodzony. Nie mój klimat. A jeśli chodzi o aktorki, ja miałam odwrotnie.
Popowy głos Seyfried mnie wręcz odrzucał, zaś Streep ma świetny wokal. Ale to tylko moje zdanie. :)

użytkownik usunięty

Streep świetnie zagrała i świetnie wyśpiewała! Ja uważam, że Mamma Mia! to świetny film, może rzeczywiście... słodki, ale w ogóle mi to nie przeszkadzało ;p miło czasem jest obejrzeć film, w którym ludzie są szczęśliwi, problemy z reguły błahe, a wszystko kończy się happy endem, TO MIAŁA BYĆ ROZRYWKA, LUDZIE! tylko Pierce Brosnan strasznie mnie denerwował....

użytkownik usunięty

O śpiewie Pierce Brosnana to ja już się nasłuchałam...:)

użytkownik usunięty

zgadzam się z rumianeslowa w 100%. Aktorkę Streep bardzo lubię, lecz w tym filmie irytowała mnie jak nikt inny. Moja ocena 4/10 tylko dzięki Amandzie, która jest bardzo dobrą, młodą aktorką :)

ocenił(a) film na 6

a mi sie bardzo podobal 9/10. moze i nierealny i przesłodzony ale miejsce w ktorym go krecili,aktorzy i muzyka są na prawde swietne. nie jest to film dla kazdego,wspolczuje troszke tym ktorzy nie potrafia miec radosci z takiego pozytywnego filmu.

użytkownik usunięty
ducky

Mnie tez sie tam podobał . Zobaczyłam to czego sie spodziewałam . Niektórzy twierdza ze jest przereklamowany ale ja sie z tym nie zgadzam . Zawiodło mnie jednak troche zakonczenie , bo byłam mega ciekawa kto jest jej ojcem .

ocenił(a) film na 3

Jak dla mnie też nędza. Jeżeli już miałbym komuś polecić prawdziwy musical to proponuję: - WSZYSCY MÓWIĄ KOCHAM CIĘ lub MOULIN ROUGE!. Zgodzić muszę się też z wypowiedziami że pani Amanda Seyfried w tym filmie to zwyczajna pomyłka (aktorsko i wokalnie), niestety po pół godzinie oglądałem już tylko pobieżnie żeby się zbytnio nie denerwować (a żona musiała dopatrzeć).

ocenił(a) film na 10

"Mamma Mia" to świetny film. Jeśli się komuś nie podoba to jego sprawa ale ja mogę do niego wracać wiele razy i nigdy mi się nie znudzi. Świetni aktorzy + piosenki ABBY = znakomity film!!!:)

potwierdzam

Nie zachwycił, a nie mam nic przeciwko musicalom. Film tak był reklamowany, że spodziewałam się naprawdę czegoś wspaniałego ale niestety zawiodłam się nawet ciężko powiedzieć "dobry".