a nie ten szmelc "High School Musical".
Świetny film. Świetni aktorzy. A każdy kolega mi mówi że Camp Rock będzie lepszy.
Jadę niedługo do kina ja ten film. Chciałabym wiedzieć czy tan film jest na serio dobry, ponieważ niektórzy piszą, że jest głupi.
Czekam na jakieś odpowiedzi. :)
Ja wróciłem z kina i odpowiem ci, że to kwestia gustu. Ja musicale rzadko oglądam, film jak film. Ten dla mnie był bardzo średni. Końcówka moim zdaniem zupełnie zepsuta, można obejrzeć, ale rewelacją "Mamma Mia" dla mnie nie jest.
myślę, że jeżeli jesteś dziewczyną i nie przepadasz za HSM to Ci się spodoba. Ale nie gwarantuję :) Mi osobiście (jak i moim przyjaciołom) bardzo się spodobał. Idź do kina i się przekonaj xD
niekoniecznie trzeba być dziewczyną, by film się spodobał. "Mamma Mia" to nie moje klimaty, a jednak dobrze się bawiłem.
Ja nie cierpię musicali ale jako, że uwielbiam Abbe i Colina Firtha to się skusiłam i oglądnęłam. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:D Uśmiech mi z twarzy niezchodził :D Film pierwsza klasa :D Polecam!
Porównywanie HSM i MM! jest obrazą dla tego drugiego. Poczynając od gry aktorskiej, poprzez piosenki a na przesłaniu ogólnym kończąc MM! wdeptuje HSM w ziemie tak na mniej więcej 15 metrów. I w życiu nie zgodzę się, że MM! to "musical dla młodzieży" :/
Wydaje mi się, że dorosłym pozwala przypomnieć sobie stare piosenki, które w czasach ich młodości nie schodziły z list przebojów. Natomiast młodzież może zobaczyć, że przy starszych piosenkach też można się dobrze bawić (bo standardem teraz jest techno, brrr.. rzadko widzę coś innego na imprezach, chyba że wesela ;P), że wcale nie są one sztywne, tylko skoczne, melodyjne i wpadające w ucho.
nic nie mam do HSM, ale raczej nie ogladam. nie moje klimaty.
ale Mamma mia! to calkowice moje klimaty! :D ten film byl fenomenlany a ABBA to naprawde super zespol ;] no i oczywiscie obsada extra na czele z Colinem Firthem XD
pozdrawiam!