PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

a nie ten szmelc "High School Musical".

ocenił(a) film na 10

Zgadzam się z tobą.
Mamma mia jest świetny

ocenił(a) film na 5
ANDROMACHA007

Świetny film. Świetni aktorzy. A każdy kolega mi mówi że Camp Rock będzie lepszy.

użytkownik usunięty
banderasek

współczuję.

użytkownik usunięty
banderasek

Jadę niedługo do kina ja ten film. Chciałabym wiedzieć czy tan film jest na serio dobry, ponieważ niektórzy piszą, że jest głupi.
Czekam na jakieś odpowiedzi. :)

ocenił(a) film na 5

Ja wróciłem z kina i odpowiem ci, że to kwestia gustu. Ja musicale rzadko oglądam, film jak film. Ten dla mnie był bardzo średni. Końcówka moim zdaniem zupełnie zepsuta, można obejrzeć, ale rewelacją "Mamma Mia" dla mnie nie jest.

Ceglas

myślę, że jeżeli jesteś dziewczyną i nie przepadasz za HSM to Ci się spodoba. Ale nie gwarantuję :) Mi osobiście (jak i moim przyjaciołom) bardzo się spodobał. Idź do kina i się przekonaj xD

użytkownik usunięty
Samantha_2

niekoniecznie trzeba być dziewczyną, by film się spodobał. "Mamma Mia" to nie moje klimaty, a jednak dobrze się bawiłem.

ocenił(a) film na 10

Ja nie cierpię musicali ale jako, że uwielbiam Abbe i Colina Firtha to się skusiłam i oglądnęłam. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona:D Uśmiech mi z twarzy niezchodził :D Film pierwsza klasa :D Polecam!

ocenił(a) film na 7

Szczerze mówiąc o niebo wolę High School Musical pomimo, że oba są przeciętne.

ocenił(a) film na 10
olaaa_kg

Porównywanie HSM i MM! jest obrazą dla tego drugiego. Poczynając od gry aktorskiej, poprzez piosenki a na przesłaniu ogólnym kończąc MM! wdeptuje HSM w ziemie tak na mniej więcej 15 metrów. I w życiu nie zgodzę się, że MM! to "musical dla młodzieży" :/

użytkownik usunięty
Tinae

to niby do kogo kierowany jest ten film? do dorosłych?

Wydaje mi się, że dorosłym pozwala przypomnieć sobie stare piosenki, które w czasach ich młodości nie schodziły z list przebojów. Natomiast młodzież może zobaczyć, że przy starszych piosenkach też można się dobrze bawić (bo standardem teraz jest techno, brrr.. rzadko widzę coś innego na imprezach, chyba że wesela ;P), że wcale nie są one sztywne, tylko skoczne, melodyjne i wpadające w ucho.

ocenił(a) film na 10
shade_5

nic nie mam do HSM, ale raczej nie ogladam. nie moje klimaty.
ale Mamma mia! to calkowice moje klimaty! :D ten film byl fenomenlany a ABBA to naprawde super zespol ;] no i oczywiscie obsada extra na czele z Colinem Firthem XD
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10

Mam 15 lat i uważam że ten film jest milion razy lepszy do HSM. W ogóle zastanawiam sie jak można go z nim porównywać. Camp rock jest trochę lepszy od HSM ale nadal nie dorasta do pięt MM