PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262956
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Ni to komedia ni to musical. Na dodatek stara Meryl Streep psuje jakikolwiek pozytywny
efekt. Nie polecam.

ocenił(a) film na 7
JizzyBones

Co Ci się w nim nie podobało? Według mnie to wspaniały musical i bardzo śmieszna komedia. A Meryl Streep buduje cały nastrój tego filmu. To nie jest żadna głupia komedyjka, która ma do przekazania nic. To film zrobiony na podstawie jednego z największych broadwayowskich hitów. Scenarzyści i kamerzyści to ludzie, którzy odwalili kawał dobrej roboty. A aktorzy zagrali wszystko po prostu świetnie. Film jest przezabawny i przeuroczy. Przy okazji przekazuje też bardzo ważną lekcję: Sam musisz odkryć kim jesteś, inni Ci w tym nie pomogą.

The_Girl

Ja też nie rozumiem tego negatywnego nastawienia odnośnie filmu. Świetne wykonanie zresztą wszystko jest na bardzo wysokim poziomie. Uważam że jak najbardziej udźwignęli temat. A film ma tyle energii pozytywnej oczywiście że po seansie chce się aż tańczyć a piosenki ABBY jeszcze potęgują to wrażenie. Uśmiech od ucha do ucha. A Meryl jak i cała obsada powodują że po primo cały czas "gęba ci się sama śmieje" a po secundo jeszcze raz chcesz film włączyć. Przynajmniej ja tak mam. Przez ostatnie dwa tygodnie film widziałem jakieś 15 razy :D

ocenił(a) film na 10
kamil10025

no no to codziennie oglądałeś:) ja również uwielbiam ten film i dzisiaj chyba go sobie włączę bo wieczorem nic ciekawego nie leci w tv ;) lubisz piosenki ABBY?

karolina922

Powiem szczerze że z ogólnie starych piosenek to właśnie tylko ABBA mi podchodzi i nawet nie jestem w stanie wytłumaczyć dlaczego :D Na pewno mają wiele pozytywnej energii tak jak napisałem.

ocenił(a) film na 10
JizzyBones

Nie rozumiem jak taki film może się nie podobać, ale to twoje zdanie.