PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

jakkolwiek przed obejrzeniem gardziłem tym filmem z pasją ignoranta to podczas seansu jak i po jestem...zachwycony!

kicz kiczu ale ogląda się a raczej słucha świetnie, wielkim fanem ABBY nie jestem chociaż w dzieciństwie była to jedna z moich ulubionych płyt jakie puszczałem na adapterze:)

i okazało się ze po parunastu latach odświeżone wcale sie nie okazało niestrawne - wrecz przeciwnie.

duży szacunek dla aktorów za dystans do swoich "celebrytowych" wizerunków - okazuje sie, ze zabawa na planie filmowym moze być też świetna zabawą dla widzów.

krótko piszac film ogląda się świetnie, absolutnie odmóżdżajaca rozrywka w sam raz na wieczór po stresującym dniu. ABBA grała mi w głowie jeszcze wiele dni po seansie.
polecam osobom, które sa w stanie "zniżyć" swój poziom (niestety nieraz pseudo)intelektualny i dać sie porwać prostej niezobowiązujacej rozrywce. udany wieczór najleoiej w miłym towarzystwie gwarantowany!

końcówka w wykonaniu "panów" - płakałem ze śmiechu :))

ocenił(a) film na 7
birkin

Bardzo ładnie powiedziane, zgadzam się ;)
Ja jestem wielkim fanem ABBY, bardzo lubię Meryl Streep i to głównie dla nich poszedłem na ten film. Nie jest to żadne arcydzieło, ale warto obejrzeć chociażby dla cudownej muzyki i pięknych krajobrazów. Pozytywny, wakacyjny filmik...;)

ocenił(a) film na 9
przemek_791

Zgadzam się :) Meryl jest tu świetna, w dodatku fajne muzyka, piękne krajobrazy, pozytywny nastrój, dużo humoru- świetna rozrywka. A ostatnie sceny- również płakałam ze śmiechu ;) ;)

ocenił(a) film na 8
birkin

Zachwycony nie byłem, ale nie powiem - bardzo przyjemny seans. Nie przepadam za musicalami, ale po tym filmie o piosenkach ABBA'y myślę o wiele cieplej.
3/5, ale to w końcu nie mój klimat.