PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 263015
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

i dlatego daję zasłużoną dychę! To moja młodość i moje szczenięce lata. Wszyscy krytykanci niech się schowają do głębokiej nory - bo pewnie nie słuchali Abby jak mieli 15 lat, a jak nie mieli 15 tylko się rodzili albo jeszcze ich nie było na świecie. Posłuchajcie, szczyle, co się wtedy działo na świecie... bez obrazy, ale takie cudo jak Abba już nie powstanie, więc słuchajcie starszych, bawcie się i nie myślcie, że poszliśmy już do piachu...

ocenił(a) film na 9
piotr100

Oj zgadzam sie zupelnie. Nie sluchalam Abby jak byla na topie w latach 70-tych, bo nie bylo mnie jeszcze na swiecie, ale sluchalam jej jako dziecko i nastolatka, bo tata uwielbia ten zespol. Wiec mam do niego ogromny sentyment. Uwielbiam Meryl Streep i za to jak spiewa Money, money, money, Dancing Queen i Mamma mia no po prost kazde pieniadze. Dalam jednak 9. Film to swietna zabawa, ale niestety jest troche trywialny. Nie zmienia to faktu, ze przewijalam i puszczalam spiewane utwory chyba przez godzine;) Dla tych, ktorzy go krytykuja mam tylko tyle do powiedzenia, ze filmy tego typu oglada sie dla walorow muzyczno-wokalnych i aktorskich. Fabula jest mocno splycona, ale nie zmienia to faktu, ze oglada sie po prostu z czysta przyjemnoscia. Poza tym podziwiac trzeba koniecznie te genialna aktorke, ktora z kazdego filmu potrafi zrobic czysta perelke.