PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 262979
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Powiedzcie mi kiedy film może pojawić się na dvd?
Miesiąc? Pół roku? Rok?
Jeszcze nigdy nie czekałam z taką niecierpliwością żeby mieć film w swoich zbiorach i móc oglądać go w każde deszczowe popołudnie...

h_anka

Filmy ukazuja się na DVD średnio 3 miesiące po premierze kinowej. Wielkie hity zwykle trochę później.
Jeśli Mamma Mia dobrze się sprzeda w polskich kinach (a wszystko na to wskazuje) na premierę DVD poczekamy do 2009 roku. Chyba że dysrtybutor będzie chciał wykorzystać dobrą koniunkturę świąteczną i wyda film przed Bożym Narodzeniem.

ocenił(a) film na 9
Armand

Czego sobie i wszystkim fanom tego zabawnego musicalu życzę :)
Seans w kinie był cudowny, gdyby nie to, że słabo znam teksty piosenek, śpiewałabym razem z aktorami.

wankat

Ja nie oszczędzałam uszu osób siedzących obok mnie w kinie :)

ocenił(a) film na 10
h_anka

Na razie niecierpliwym tak, jak ja, proponuję zakupienie soundtrack'u w bardzo przystępnej cenie:))

Meryl

Ale musisz przyznać, że to nie to samo, co oglądać ulubione momenty filmu... I oczywiście podziwiać Meryl Streep w jej kolejnej roli ;)

h_anka

Na jakiejś oficjalnej stronie wyczytałem, ze DVD i Blu-ray ma się ukazać 25 listopada. Być może w Polsce będzie poślizg, ale raczej niewielki. Przyjemnie byłoby pooglądać w Boże Narodzenie.

Korek_5

Zgadza się. Film będzie miał swoją premierę:
24 listopada w Wielkiej Brytanii
26 listopada w Norwegii
16 grudnia w Stanach Zjednoczonych
18 grudnia w Holandii
Na razie nie ma wiadomości na temat premiery w Polsce.
DVD w cenie 12.99 funtów brytyjskich mozna już zamawiać pod adresem
http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;-1;-1;-1&sku=757509
Płyta będzie zawierać nastepujące dodatki
http://www.bbfc.co.uk/website/Classified.nsf/SearchClassifiedWorks/?SearchView&Q uery=(%20[Title]%20contains%20%22MAMMA%20MIA%22)%20and%20((%20[TypeOfMedia]%20co ntains%20Film)%20OR%20(%20[TypeOfMedia]%20contains%20Video)%20OR%20(%20[TypeOfMe dia]%20contains%20DigitalMedia))&SearchMax=50

ocenił(a) film na 8
Armand

Intereujące dodatki i bonusy na dvd. :-) Na pewno kupię.
Ciekawe czy wydanie polskie też będzie takie "wypasione" ;-), no i ciekawe czy ukaże się w tym roku, może przed Gwiazdką?

użytkownik usunięty
abigail_

No właśnie, ciekawe... Sprawiłabym sobie pod choinkę. ;)