PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375547}
6,6 263 tys. ocen
6,6 10 1 263015
5,6 47 krytyków
Mamma Mia!
powrót do forum filmu Mamma Mia!

Ten film był od poczatku do 30 min po której wyłaczyłem DVD nudny :| Nie zauważyłem nic fajnego w tym filmie, niczym mnie nie zaciekawił a bardziej znudził stad po 30 min DVD off ;/ Pewnie wielu mnie teraz zaatakuje bo ten film dla większości to cudo jak widać ale jak dla mnie jest poniżej oczekiwań. Spodziewałem się czegoś lepszego. 4/10 dla "Mamma Mia!"

ocenił(a) film na 9
kubelek0908

Dziwię się , tym bardziej , że wsród ulubionych filmów masz Beethovena.
Przecież obydwa filmy to lekkie ,romantyczo-komediowe bajeczki .
Ja bardzo ten film lubię i oglądałam go już kilka razy .
Beethoveny też lubię .

kubelek0908

Nie sądzę, aby wielu Cię "zaatakowało", ale ja to chętnie zrobię, ponieważ oceniasz film, którego nie obejrzałeś w całości.

kubelek0908

No ludzie oceniajcie filmy po obejrzeniu całego, a nie po fragmentach. To tak jakbyś oceniał filmy po obejrzeniu zwiastunów albo przewijając co drugą scenę. Tak się nie da nic z niego zrozumieć i tym bardziej obiektywnie ocenić. Jeśli po obejrzeniu całego filmu dałbyś mu ocenę 4/10 bo stwierdziłbyś że na tyle zasługuje to już inna sprawa. Moja wypowiedź nie ma na celu obrony filmu przed niskimi ocenami tylko zwrócenie uwagi na fakt że zbyt wielu ludzi ocenia filmy bez obejrzenia, po obejrzeniu fragmentu albo patrząc przez pryzmat oceny reżysera lub grających w nim aktorów.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
kubelek0908

Film jest świetny, najpierw obejrzyj cały a poźniej dopiero oceniaj.

ocenił(a) film na 9
eagle22

Bardzo dobry film. Wspaniała rozrywka ze świetnymi aktorami i cudowną muzyką.

Agi_i_Mis

Do_ale kino: a czy bethoveen był musicalem? :|Nie. I dlatego nie podobała mi się "Mamma Mia!" Początek mnie zanudził, potem te piosenki które totalnie mnie zmiażdzyły :| a na koniec przerwany film. Bo skoro coś mi się nie podoba i przynudza to nie mam zamiaru tego dalej oglądać bo szkoda mi na to czasu.
Do_Korek: przykro mi ale to że tak oceniłem to juz moja sprawa bo jeżeli coś oglądam a jest to beznadziejne albo nudne to poprostu wył i nie mam zamiaru oglądać bo jestem znudzony. To tak jakbym zaczął jeść coś co mi nie smakuje i miałbym to na siłe wszamać całe? ;/ Nie sądzę.

kubelek0908

Że Ci jest przykro, to wiem. ;)
A poważnie mówiąc, to do "posmakowania" filmu są zwiastuny oraz recenzje. To całkiem spore kąski.
Czy kobiety też tak oceniasz - oglądając je np. od stóp do ud?

Korek_5

Jestem gejem i co Ty na to?

ŻARTOWAŁEM! HEhe! xD A tak na poważnie to szczerze się przyznam że nie widziałem zwiastunu "Mamma Mia!" Może to i mu mój bład, lecz nie zmienia to faktu,że filmu nie dotrwałem do końca z tego względu że nie zaciekawił mnie, poprostu 100% nudy i itd itp, tak jak już wcześniej napisałem, więc nie chce się powtarzać. Więc ocena się też nie zmieni-4/10 :)

ocenił(a) film na 3
kubelek0908

Ja niestety badz stety zobaczylem film do konca, calkowicie zgadzam sie z twoja opinia. Film tak nudny i usypiajacy ze musialem robic cztery przerwy zeby dotrwac do konca. Pierce Brosnan wyjacy jak wilk do ksiezyca jeszcze bardziej pogarsza obraz filmu, zdecydowanie 3/10.

sillu

Nie wierze! Nie jestem sam. Z tym że Ty dotrwałeś do końca ku mojemu zdziwieniu.

ocenił(a) film na 10
kubelek0908

A mnie się tam podoba:) Każdy ma swoje gusta i guściki. Mnie ten film odpowiada tym bardziej na smutne jesienne wieczory... typowa baba Agawa:)

ocenił(a) film na 10
kubelek0908

tez chcialem zaatakowac, ale zauwazylem stary ze 95% Twych ulubionych filmow, to tez moje ulubione filmy:D wiec stary poprostu obejzyj do konca i wtedy ocen dla mnie tez nuda na poczatku, co gorsza nigdy nie ogladalem musicalu, nawet Greasse czy jak to tam:\ a szkoda bo film calkiem calkiem, mowa o mamma mia

lucek364

ja oglądałem do konca i przyzam że mi się nie podobał to czysta parodia głupoty ale jakoś wytrzymałem tylko dlatego że mnie rozbrajał, Bondowi jednak nie pasuje rola musicalu wole go w roli agenta007!

ocenił(a) film na 9
Uzii

Nie wiem, czemu tak sądzicie... Po protu najwidoczniej komedie romantyczne jakoś nie leżą w waszym guście.
Ja obejrzałam fil... Jak dla mnie mimo, że fabuła oklepana, wiele filmów z podobnym wątkiem było, to i tak twierdzę, że film był genialny. Obsada była dobrana bardzo dobrze, i nawet Pierce nadawał się do tej roli... Jako musical, w którym wykorzystano kawałki Abby, które wkomponowały się idealnie w fabułę filmu mogę ocenić go nawet i 10/10 :D
Mnie film naprawę urzekł, całkiem dobra komedia i romans za razem...
Przy czym na samym końcu nie podobał mi się fragment, w którym to postać grana przez Colina przyznaje się, że woli mężczyzn... Ni cholerę taka sytuacja mi nie pasuje do tego aktora... xDDD Dlatego też ocena wynosi 9/10 :D
Uwielbiam ten film :D

użytkownik usunięty
kubelek0908

O My God!!!
Czlowieku, co ty pierd...isz????
Nie moge, wwytrzymales 30 minut????
Ja wylaczylem po 18!!!
ZENADA
PS.Jestem facetem, ale ogladalem go z moja dziewczyna i siostra...blagaly mnie zebym wylaczyl.
Az zal tej obsady...

ocenił(a) film na 6
kubelek0908

Mnie się udało obejrzeć film w trzech podejściach. Taka prawda że
aktorów wybierano po nazwiskach a nie po uzdolnieniach wokalnych. Taka
średnia ocena 6-7, no i nie ten film porównania z Across the Universe.

ocenił(a) film na 9
Arizona666

Ej, no Pirce ładnie śpiewa. :)
A tak, to zgadzam się z tym, że powinno się cały film obejrzeć i dopiero wtedy stwierdzić, czy Wam się podoba, czy nie. :/

ocenił(a) film na 9
kolorowazuz

A obsada może i nie pasuje, bo oglądaliście inne filmy z danymi aktorami, ale dobry aktor umie zagrać wszystko. ;]