PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534}

Marsjanie atakują!

Mars Attacks!
1996
5,5 127 tys. ocen
5,5 10 1 126649
5,8 36 krytyków
Marsjanie atakują!
powrót do forum filmu Marsjanie atakują!

Próbuję przekonać samą sobie, że skoro wszystko jest na swoim miejscu, to jest to niezły
film, ale jakoś mi nie wychodzi. Film po prostu męczy. Niby pastiszowa konwencja
zachowana i obsada jest znakomita (potęga autoironii aktorów powala) i w zasadzie jest
śmiesznie i śmieję się na nim i nawet wydaje mi się, że rozumiem, co Burton chciał
osiągnąć, ale nie wyobrażam sobie oglądania tego filmu gdzie/kiedy indziej niż w domu
leniwym popołudniem przed telewizorem. Prawdę mówiąc, gdybym zapłaciła za bilet do
kina, wyszłabym rozzłoszczona. Jak zobaczę następnym razem na jakimś polsacie i nie
będę miała absolutnie nic ciekawszego do roboty, pewnie mimo wszystko przysiądę na
chwilę i obejrzę, a potem poczuję się znowu sfatygowana.

ocenił(a) film na 4
mmroofka

To jeden z pierwszych filmów na jakich byłem w kinie. Pamiętam, bardzo bałem się tych marsjan, szczególnie momentów, w których mordowali ludzi. Wtedy miałem lat kilka... i to mama płaciła za bilety. Mnie się podobało, nie wiem jak jej. Może wyszła, jak o ujęłaś, "rozzłoszczona"? Nie pamiętam. Gdy "marsjanie" lecą w telewizji, na mojej twarzy pojawia się mały uśmieszek i myśl o tym, że dawniej budzili strach w dziecięcych oczach. Po czym zmieniam kanał szukając czegoś wartościowszego i ciekawszego.