w którym zagrałoby więcej gwiazd?
Jack Nicholson, Pierce Brosnan, Glenn Close, Natalie Portman, Danny deVito, Michael J. Fox, Martin Short, Annete Bening, Tom Jones no i dodatkowo Rod Steiger, Sarah Jessica Parker i Christina Applegate. Po prostu wysyp gwiazd. Jeśli znacie film, który przebija Marsjan to piszcie.
W sumie w "Wyścigu Szczurów" występuje sporo znanych aktorów, ale nie tej klasy co w "Marsjanach" :)
Film Tarantina "pulp Fiction" Każdy z aktorów tam grających mógł grać główną role
"Sin City": Bruce Willis, Clive Owen, Mickey Rourke, Jessica Alba, Rosario Dawson, Benicio Del Toro, Michael Clarke Duncan, Tommy Flanagan, Josh Hartnett, Rutger Hauer, Michael Madsen, Brittany Murphy, Nick Stahl, Elijah Wood, Alexis Bledel, Jaime King. Znacie jakiś, który przebija ten?
Teoretycznie rzecz biorąc w Sin City jest tylko kilka prawdziwych gwiazd - bruce , mickey , benicio , michael , rutger , madsen i ewentualnie eliach wood. ... w cienkiej czerwonej linii jest mnówstwo dobrych aktorów
Ojciec Chrzestny...Tam jest wiele gwiazd...
A do tego oczywiście Pulp fiction.
Co jeszcze? Con Air czy Armageddon również chyba mają kilka gwiazd;]
a muszę jeszcze dodać, że to nie liczba sław czyni film dobrym
przykład ?
proszę bardzo ->
Testosteron
A ,,Dracula" Coppoli z 92 roku?
Oldman, Ryder, Hopkins, Reeves, Waits, Bellucci.
Reszta filmów, które mi przychodzą na myśl oscyluje kolo 3, 4 gwiazd.
PRZEDE WSZYSTKIM: NA skroty, cienka czerwona linia, sin city, prawdziwy romans, czas zabijania
mozna wymienic jeszcze duzo ale to sa te ktore mi jako pierwsze przychodza do glowy:P
Troche mniej gwiazd jest w np-
Dracula
szeregowiec ryan
pulp fiction
godfather (trylogia)
goraczka
czas apokalipsy
nietykalni
LotR (trylogia)
Gwiezdne Wojny (nowe + stare:p)
Jak mogłam zapomnieć! ,,To właśnie miłość" przeżywa prawdziwe oblężenie angielskiej śmietanki aktorskiej.
Hugh Grant, Emma Thompson, Alan Rickman, Denise Richards, Keira Knightley, Colin Firth, Rowan Atkinson, Liam Neeson, Laura Linney, Bill Nighy, Billy Bob Thornton, Elisa Cutbert plus w epizodzie Claudia Schiffer i Norah Jones.
Co za wysyp :p
No właśnie chciałem napisać o "Love Actually", ale mnie ubiegłaś. ;) Dla mnie to właśnie film z najlepszą obsadą. :) I jedyna naprawdę udana komedia romantyczna, jaką w życiu widziałem. :D
Dokładnie, zgadzam się w stu procentach. Mógłbym do niej powracać z tysiąc razy. Wg. mnie jest na pierwszym miejscu, jeśli chodzi o komedie romantyczne. :)
Tutaj należałoby wpisać również "Cztery wesela i pogrzeb":
Hugh Grant
Andie MacDowell
James Fleet
Kristin Scott Thomas
Simon Callow
John Hannah
David Bower
Charlotte Coleman
Timothy Walker
Rowan Atkinson
Emily Morgan
Philip Voss Philip Voss
Elspet Gray
Ronald Herdman
Sophie Thompson
Hannah Taylor-Gordon Hannah
Anna Chancellor
Simon Kunz
Robin McCaffrey
Kenneth Griffith
Robert Lang
Batman Początek: Bale, Caine, Neeson, Holmes, Oldman, Freeman, Wilkinson
Mroczny Rycerz: Bale, Caine, Freeman, Odlman, Eckhart, Ledger, Gyllenhaal
Infiltracja:
Leonardo DiCaprio
Matt Damon
Jack Nicholson
Martin Sheen
Anthony Anderson
Mark Wahlberg
Ray Winstone
Alec Baldwin
Nie aż tak obficie jak w mars attacks ale liczba gwiazd jest i tak duża a są one lepsze niż w filmie Burtona.
A co do Ocean's eleven, to więcej jest w Ocean's thirteen.
Marsjanie Atakują jest numerem jeden
Ale "Prawdziwy Romans" też może pochwalić się niezłym "cast'em"
,,To właśnie miłość" rzeczywiście jest jedną z lepszych komedii romantycznych ;-)
,,Wszyscy mówią: kocham cię" też ma doborową obsadę: Woody Allen który sam w sobie jest najjaśniejszą gwiazdą ^^, Edward Norton, Julia Roberts, Natalie Portman, Tim Roth, Drew Barrymore, Goldie Hawn, Robert Knepper.
Dogma:
Ben Affleck,Matt Damon,Linda Fiorentino,Jason Mewes,Alan Rickman,Salma Hayek,Jason Lee,Chris Rock,Kevin Smith,Alanis Morissette
Gorączka
tam jest mniej gwiazd, ale za to jakiego formatu:
Robert de Niro, Al Pacino, Val Kilmer, Jon Voight, Ted Levine, Natalie Portman, Tom Sizemore, William Fichtner, Ashley Judd
A z mniej znanych jeszcze Danny Trejo, Dennis Haysbert, Hank Azaria...
Dorzuciłabym "Helikopter w ogniu"
Obsada: Josh Hartnett, Eric Bana, Tom Sizemore, Jason Isaacs, Ewan McGregor, William Fichtner, Orlando Bloom, Johnny Strong, Sam Shepard.
Polecam film pt. UŚPIENI tam mamy kilka silnych gwiazd : Robert De Niro,Brad Pitt,Dustin Hoffman,Kevin Bacon,Jason Patric i wielu innych troszkę mniej znanych aktorów.
wszystkie Oceany , Sin City , Iron Man 2 , Gorączka , Tajne przez poufne te filmy przychodzą mi do głowy w tej chwili.
Expendables! Li, Statham, Stallone, Lundgren, Roberts, Rourke, Zayas, Austin, Couture, Willis i Schwarzenegger:D
Nie wiem, czy został już wcześniej wymieniony- New York, I love you.
Natalie Portman, Ethan Hawke, Christina Ricci, Andy Garcia, Orlando Bloom,
Shia LaBeouf, Maggie Q, Rachel Bilson, Robin Wright Penn, Hayden
Christensen, Kevin Bacon, Drea De Matteo
Ja dziś przez przypadek natknąłem się na film : Jeźdźcy Apokalipsy - obsada też nie zła : Jeff Bridges, Penélope Cruz, Mickey Rourke, Val Kilmer, Ed Harris, Christian Slater, John Goodman, Luke Wilson
lecz ocena bardzo słaba słabsza nawet niż w Marsjanach chyba będę musiał się sam przekonać czy aż tak zle wygląda ten film:P
Jakiś czas temu wpadłem na film wojenny "O jeden most za daleko" - i moim zdaniem - jeśli chodzi o zarówno ilość jak i format gwiazd, chyba nie ma sobie równych - Robert Redford, Laurence Olivier, James Caan, Liv Ullmann, Sean Connery, Gene Hackman, Anthony Hopkins, Michael Caine, Ryan O'Neal - jak dla mnie najbardziej gwiazdorska obsada wszech czasów..
nigdzie nie ma tylu gwiazd ile było w "Wielkiej ucieczce". Wszystkie ważne role są obsadzone przez gwiazdy. Trzeba dodać, że już wtedy to były gwiazdy. Inaczej jest w przypadku "Prawdziwego romansu" i "Ojca Chrzestnego" gdzie gwiazdy dopiero się rodziły.
Żadne "Miasto Gniewu" nie przebija Marsjan o dziesięć klas. Oscarowe produkcje mogą się chować przed tym epokowym dziełem <33