PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534}

Marsjanie atakują!

Mars Attacks!
1996
5,5 127 tys. ocen
5,5 10 1 126649
5,8 36 krytyków
Marsjanie atakują!
powrót do forum filmu Marsjanie atakują!

Film ani straszny ani śmieszny, ani madry ani głupi. Miejscami niw eiedziałe o co autorowi chodziło, co chciał wyśmiać, sparodiować. Gdyby ten film zrobił jakiś mniej znany twórca ( przy założeniu gdyby jakims cudem zdołał zaangażować tyle gwiazd ) to został by zjechany i wysmiany przez znzczną część widzów, a tak że to Burton to trzeba szukać jkiegoś głebszego przesłania i wogóle. Obsada mimo że rewelacyjna to w tym filmie się nie sprawdziła. Każdy z obsady tego filmu grał i w sumie mniej lub bardziej sprawdzał się w rolach komediowych lub okołokomediowych, ale tu jest coś nie tak, mnie nie przekonaly ani nie rozśmieszyły.
Po prostu nie rusza mnie ten typ humoru.
Zamysł dobry, i moim zdaniem film znacznie lepszy od np. Dnia Niepodległośći, Armagedonu i innych pompatycznych dzieł.

ocenił(a) film na 3
kotlet_filmowy

Przepraszam, trochę się poprawię, jednak można się doszukać kilku ukrytych przesłań. Np. mowa kosmitów, te wkurzające kwakanie, dla mnie przypomina to przemówienia Hitlera ( tym bardziej że nie znam niemieckiego). Te małe wredne cwele robiły w sumie podobnie nibu słuchały i "przybywamy w pokoju" a i tak zrobiły wszystkich w ..... i to 2 razy. Hitler też oszukał cały cały świat bo dośc pózno zorentowano się jakie ma zamiary. Dodaję 2 gwiazdki.