PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534}

Marsjanie atakują!

Mars Attacks!
1996
5,5 127 tys. ocen
5,5 10 1 126649
5,8 36 krytyków
Marsjanie atakują!
powrót do forum filmu Marsjanie atakują!

Burton zapewne świetnie się bawił kręcąc ten film. I to widać w każdej scenie. Proszę
zwrócić uwagę ilu świetnych aktorów zdecydowało się wziąć udział w tym pomyśle. To też
chyba o czymś świadczy. Film jest PARODIĄ !!!. przede wszystkim parodią Ameryki, jej
demokracji, systemu i wielu wad, z których Amerykanie potrafią się śmiać. Jeśli
potraktujemy go w tych kategoriach - zabawa murowana

ocenił(a) film na 1
Dar0962

Film jest pastiszem filmów s-f z lat pięćdziesiątych ale co z tego skoro jest denny, zamulający i absolutnie nieśmieszny.

ocenił(a) film na 10
zarptak

Nie no... Scena pokonania Marsjan jest obłędna!!!

ocenił(a) film na 7
escariote

ile ludzi tyle opinii, film ma trochę lat, wdlg. mnie biorąc te wszystkie kryteria pod uwagę (z pierwszą wypowiedzią tego tematu) film jest w porządku, przyjemnie się go ogląda, poprawia humor :)

ocenił(a) film na 6
Dar0962

Ja jestem fanem tego filmu od dziecka. Oglądam go za każdym razem kiedy leci w tv. Dużo humoru-tylko to się w nim liczy.
Ps:Dzisiaj o 23:40 na tvn siedem

ocenił(a) film na 10
Pieniak3

Późno dość, ale jest też w niedzielę o 20. \m/

ocenił(a) film na 8
Dar0962

DO WSZYSTKICH NEGUJĄCYCH:
przed przystąpieniem do oglądania tego filmu NALEŻY zapoznać się z filmami w następującej kolejności:
---> Ed Wood (Burton) ---> Plan nr9 (Ed Wood) ---> Marsjanie kontraatakują (Burton)
... wtedy wszystko klarownie sie wyjaśnia i oglądamy film z bananem na twarzy :) najprawdopodobniej prawdziwe spełnienie marzenia Burtona z lat młodości - a Ed Wood w grobie sie przewraca, choć to kolejny tribute w jego stronę :D