Gdzie to można było obejrzeć? będą jakieś powtórki? podobno prowadzący był mocno kontrowersyjny, coś tam obrazi kilku celebrytów...
w internecie relacj ana żywo była. Kciuki mocno trzymałam za Nicole i nic :( jescze są oskary - jest nadzieja !
Myślę że nie docenią jej Oscarem. Pomimo że zasługuje, pewnie nie dostanie nawet nominacji. Choć tak jak mówisz, jest nadzieja : )
Na HBO leciała transmisja na żywo. Zaczynała się od 2.00. Masakra - 3 i pół godziny czekania aż będzie rozdawany Glob w tej kategori i jeszcze nie wygrała :( : ( Żeby było śmieszniej przerwali transmisje na chwile gdy były ogłaszane wyniki. Włączyli i pokazali już jak odbiera globa ;((
A mi jak na złość odłączyli HBO. Dosłownie zaraz się wścieknę ale mam nadzieje że może gdzieś w necie znajdę i sobie obejrzę.
Powiem tak. Rywalizacja w tym roku jest naprawdę zacięta ponieważ powstało wiele bardzo dobrych filmów. Czarnego Łabędzia nie ogladałem więc ciężko jest mi ocenić czy Portman była lepsza czy nie. Dla mnie najlepsza i tak jest Kidman i nareszcie trafiła na godną siebie konkurencję. Według mnie jest wygraną ponieważ po raz kolejny pokazała że należy się z nią liczyć jako aktorkę. Ona jest stworzona do dramatów jak Jolie do filmów akcji. Licze na kolejne filmy z jej udziałem. A i jeszcze co do samej Portman. Nie uważam jej za jakąś wybitnie dobrą aktorkę. Kilka fimów z nią widziałem, jest dobra nie przeczę jednak uważam że do Nicole dużo jej brakuje. Po prostu dostała dziewczyna że tak powiem "5 min" przysłowiowego rozgłosu. Po pewnym czasie wszystko ucichnie i jak dotąd nie będzie się wychylała. Jednak cieszę się że ktoś ją w końcu docenił. Dostała dwa globy i bardzo dobrze.
Obejrzałem Black Swan. Film jest zachwycający, ale Portman w nim taka dobra nie była. Inaczej- zasłużyła na Globa, ale Nicole lepsza.
Oglądałam Black Swan i jak najbardziej Złoty Glob należy się Natalie Portman. Była rewelacyjna, wprost stworzona do tej roli. Nie wiem jak można wygłaszać opinie o jej grze aktorskiej bazując na starszych jej rolach jeżeli nagroda dotyczyła konkretnie tej produkcji. Uwielbiam Nicole Kidman ale nie jestem w nią ślepo zapatrzona.
brawo dla Pani.:) nagroda zloty glob niejest za caloksztalt pracy tylko za role w danym filmie, wiec co to za argument ze portman jest gorsza aktorka niz kidman, ogolnie (chociaz ja osobiscie uwazam inaczej)?
w black swan jest genialna, poza tym dosc wazne jest jak duzo pracy wlozyla w odegranie postaci, a na tym polu natalie wygrywa bezapelacyjnie.
o ktorych pieciu minutach mowisz? o leonie, o star wars? czy o closer? a moze o v for vendeta?
jest ponad dekade mlodsza od kidman, dopiero rozkreca, jeszcze zobaczymy jej kunszt w pelni.
oskar tez mam nadzieje dostanie, to moze ja pokieruje w strone ambitniejszych filmow.
a jeszcze sie przyczepie, pytanie do seamus jesli portman zasluzyla na globa ale nicole byla lepsza to na co zasluzyla nicole? no supergloba?;)
Oskar w tym roku nalezy sie Natalie Portman. Bez dwoch zdań, jej rola jest niesamowita, stworzyła jedną z najlepszych kreacji ostatnich lat.