PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=424981}

Między światami

Rabbit Hole
2010
6,5 19 tys. ocen
6,5 10 1 19442
6,6 20 krytyków
Między światami
powrót do forum filmu Między światami

Rozczarował mnie całkowicie. Wszystko było takie sztuczne, zmarnowane półtorej godziny. Liczyłam na coś lepszego. Najbardziej śmieszyły mnie ich sztuczne kłótnie. Dno totalne.

ocenił(a) film na 5
imaginacja24

Zgadzam się z opinią, ale dno to jednak przesada. Ogólnie cały film nie uniósł "szumu" jaki narobili twórcy w zwiastunach i reklamach. Liczyłam na porządne kino, a dostałam ładnie wyglądający kotlet, niestety, odgrzewany po raz nie wiadomo który.
Było parę dobrych momentów, nie jest to najgorszy film jaki widziałam, zdjęcia i montaż na naprawdę wysokim poziomie, ale fabuła i gra aktorów (która miała być świetna) nie powalała, wszystko wyglądało na strasznie sztuczne, bynajmniej ja tak to odbierałam. Jedynie rozmowy Becci z, bodajże, Jasonem były całkiem interesujące (tylko dzięki nim i motywowi z komiksem nie usnęłam). "Czyli gdzieś w alternatywnym jestem szczęśliwa?" było z pewnością najmocniejszym momentem filmu, aż mi się łezka w oku zakręciła, bo miałam gorszy dzień.
Etapy rozpadu małżeństwa - najgorsze jakie widziałam. Pod tym względem wielki minus, te ich sztuczne kłótnie psuły cały film.
Po napisaniu tego komentarza jednak znalazłam trochę więcej plusów niż widziałam na początku, dlatego z oceny 4/10 dam 5/10. Jak ocena mówi, film średni i nic więcej. Można obejrzeć, gdy naprawdę już oglądnęło się wszystko. Dla mnie chyba byłoby lepiej, gdybym oglądneła po raz drugi Black Swan.