PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=424981}

Między światami

Rabbit Hole
2010
6,5 19 tys. ocen
6,5 10 1 19442
6,6 20 krytyków
Między światami
powrót do forum filmu Między światami

Po obejrzeniu filmu czuję się jak gdbym już nigdy miała nie być szczęśliwa ,w rzeczy samej spełnia wymagania gatunku ;) A tak serio to oczekiwałam na coś mocniejszego ,chociaż problem ,który został przedstawiony jest tak realistycznie pokazany ,że można pogratulować reżyserowi/scenarzyście nie poddaniu nie presji otoczenia. Bo czego oczekujemy od kina ? Emocji , zwrotów akcji , skomplikowanej fabuły ,a tu ktoś nie postawił na sukces ,tylko na realizm i autentyzm! Jak może się czuć kobieta po takiej tragedii ,długoterminowa trauma to podstawa ,inny idiota wrzuciłby jakąś scene na koniec cudownie uzdrawiającą umysł Becc'i . Brawo za brak komercji ,a Kidman zagrała dosyć dobrze ,podobała mi się też w filmie "Narodziny" polecam!

ocenił(a) film na 7
palinka9999

Mam podobne odczucia. Próbując wyobrazić sobie podobną tragedię, wyobrażałabym sobie rozpacz większą i silniejszą po stokroć niż było to pokazane w filmie. Jednak film swoją treścią obejmuje okres 8 miesięcy po wypadku, nie wiemy zatem jak rodzice radzili sobie z bólem wcześniej. Możemy sobie to tylko wyobrażać, ale chyba nikt, kto nie przeżył podobnej tragedii, nie jest zdolny aż do takiej empatii.
Film zapamiętam.