PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81321
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

Niezły film sensacyjny, mimo że zrobił go (reżyseria, scenariusz, rola główna) Ben Affleck, aktorskie drewno, co potwierdza tu swym udziałem. Film trochę za długi. Aha, jeszcze jedno. Nieogolony Affleck w mundurze gliniarza zapewne nie rzucałby się w oczy.

oscar_4

Film świetny. Reżyseria, scenaruisz, obsada świetna, włączając to główną role Bena. Drewno to on może jest aktorskie, albo był do tego filmu, bo jeszcze nie widziałem go w tak przekonującej roli. Swoją grą niewiele ustępował reszcie obsady na czele z Jeremy Renner'em . Dla mnie pozytywne zaskoczenie. Może będzie z nim jak z Clooneyem, długo uważanym za aktorskie drewno, który jednak kilkoma swoimi rolami ("Michael Clayton" wymiata!), udowodnił, że grać też potrafi...
Sam film za bardzo przypominał mi momentami "Gorączkę" (od którego w warstwie sensacyjnej, akcji i napięcia odstaje nieco) ,dlatego oceniłem go tylko na 9/10 przez pryzmat w/w arcydzieła. Obyczajowo "The Town" jednak ma o wiele więcej do zaoferowania niż "Gorączka" i tu tkwi jego siła