PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81319
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

9/10 ♥

ocenił(a) film na 9

świetny film. trzymający się kupy scenariusz, wiarygodne zachowania bohaterów, dobre kreacje afflecka i hamma, i zręcznie oddany klimat bostonu, pewnie stoją za moją wysoką oceną. ben (mniemam, że głównie winą swojego brata) nie zdołał mnie zdobyć 'gdzie jesteś amando', miastem za to udało mu się to w pełni. dawno nie oglądałem lepszego kryminału. mimo późnej pory obranej na seans nie miałem czasu ani ochoty choćby ziewnąć podczas dwugodzinnej projekcji.

dobry debiut slaine'a swoją drogą. nie widać go zbytnio, ale mnie jako fana jego muzyki występ cieszył.

ocenił(a) film na 7
dzimi03

Potwierdzam, super film. Ale Gdzie jesteś Amando bardziej mi się podobało, między innymi dzięki właśnie świetnemu Casey-owi:) Co do The Town to polecam obejrzeć wersję rozszerzoną - 150 minut. Nie wiem co wycięli w krótkiej wersji którą widziałeś, ale źle zrobili, bo pełna wersja jest kompletną, zapiętą na ostatni guzik produkcją.
Pozdrówki

ocenił(a) film na 9
dzimi03

Również stawiam 9/10 film bardzo dobry zawwalczy o Oskary w najlepszej reżyserii, film roku, montaż i aktor drugoplanowy.