Mam problem z wystawieniem noty 8 to trochę za mało a 9 znów za dużo :) ale kogo to obchodzi.
Jest to jeden z lepszych filmów kryminalnych jaki powstał w ostatnich kilku latach po średnich królach nocy, zawodowcach oraz słabym w cieniu chwały, można by odnieść wrażenie że ciężko nakręcić film kryminalny .
Affleck mnie osobiście zaskoczył, wyreżyserował, zagrał nawet sam cos majstrował przy scenariuszu. Fabuła może to nic nowego mamy napady na bank, konwoje, przyjaźń watek miłosny. Czyli w zasadzie to co było już w wielu filmach, ale mamy także napięcie czego brakowało filmom kryminalnym w ostatnich latach.
Na minusik mógłby zapisać momenty planowania skoku, które w tym filmie są raczej pominięte. Jest zlecenie ciach przechodzimy do roboty. A wiadomo cały smaczek w filmach np takich jak gorączka, w kręgu zła, włoska robota to planowanie skoku , a same sceny napadów to wisienka na torcie:)
Affleck w swoim filmie raczej uwagę skupił na bohaterze niż na skokach, a dokładniej na relacjach swojego bohatera z otoczeniem z którego próbuje sie wyrwać ale nie za bardzo może. Trochę to uprościłem, ale sami obejrzycie i ocenicie POLECAM :)