ben jest nie tylko świetnym scenarzystą, ale jak się okazuje reżyserem. Polecam ten film. Jak dla mnie podobny do "Gorączki" - dobrze zorganizowana grupa napadająca na banki + dziewczyna z innego świata, która niepostrzeżenie wkrada się do umysłu i serca głównego bohatera + inteligentny policjant/agent FBI. Mimo wszystko "The town" to zupełnie inny klimat. Nie tak luksusowy jak "Heat". Warto obejrzeć i jeden i drugi : )
Mi również bardzo się podobał, a zdecydowanie obojętnie podchodziłem do tego filmu. Naprawdę nie oczekiwałem takiej dobrej gry aktorskiej Affleck'a, ale pokazał klasę. Również świetnie zagrał Renner. Obejrzałem 2 razy i naprawdę szczerze polecam.
Zgadzam się z oceną.Film na podstawie powieści oparty na faktach autentycznych, gra aktorów bardzo dobra Affleck szczególnie pokazał się z dobrej strony.
Niestety ekipa wpadła bo zazdrosna panna z dzieckiem sypnęła z dupki... :)
Polecam film
Może uważaj z tymi spoilerami, albo je oznaczaj, bo nie wszyscy czytający widzieli film. No i nie mówi się ,,fakty autentyczne", to błąd. Zgadzam się z Wami, że film świetny, szczerze mówiąc trafiłam na niego przypadkowo i własnie jestem po seansie. Naprawdę dobre kino sensacyjne, sensowna, dobrze zagrana historia.