PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81319
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

ben jest nie tylko świetnym scenarzystą, ale jak się okazuje reżyserem. Polecam ten film. Jak dla mnie podobny do "Gorączki" - dobrze zorganizowana grupa napadająca na banki + dziewczyna z innego świata, która niepostrzeżenie wkrada się do umysłu i serca głównego bohatera + inteligentny policjant/agent FBI. Mimo wszystko "The town" to zupełnie inny klimat. Nie tak luksusowy jak "Heat". Warto obejrzeć i jeden i drugi : )

ocenił(a) film na 8
visenna3

Mi również bardzo się podobał, a zdecydowanie obojętnie podchodziłem do tego filmu. Naprawdę nie oczekiwałem takiej dobrej gry aktorskiej Affleck'a, ale pokazał klasę. Również świetnie zagrał Renner. Obejrzałem 2 razy i naprawdę szczerze polecam.

ocenił(a) film na 8
visenna3

Zgadzam się z oceną.Film na podstawie powieści oparty na faktach autentycznych, gra aktorów bardzo dobra Affleck szczególnie pokazał się z dobrej strony.
Niestety ekipa wpadła bo zazdrosna panna z dzieckiem sypnęła z dupki... :)
Polecam film

czorcik

Może uważaj z tymi spoilerami, albo je oznaczaj, bo nie wszyscy czytający widzieli film. No i nie mówi się ,,fakty autentyczne", to błąd. Zgadzam się z Wami, że film świetny, szczerze mówiąc trafiłam na niego przypadkowo i własnie jestem po seansie. Naprawdę dobre kino sensacyjne, sensowna, dobrze zagrana historia.