PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81321
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

Książka na podstawie której powstał fim jest jedną z najlepszych które czytałam - filmu trochę się bałam, wiecie jak to jest ma człowiek duże oczekiwania. Ben staną na wysokości zadania zrobił na pewno najlepszy film w dotychczasowej karierze. A obsadzenie Jereny'ego Rennera w roli Jamesa świetne posunięcie jest on jednym z najmocniejszych punktów całego filmu. MISTRZOWKI REWELACYJNY PO PROSTU I LOVE IT.... co tu więcej pisać to trzeba zobaczyć. Jak ktoś uważa inaczej jego wola....

ocenił(a) film na 9
_deezee_

Prośba.. Możesz podać tytuł tej książki? Będę wdzięczny ;) Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
zuras2103

Książka też ma tytuł "Miasto złodziei" a napisał ją Chuck Hogan, i naprawdę warto ją przeczytać :)

ocenił(a) film na 9
_deezee_

Jeszcze raz bardzo dziekuje za szybką odpowiedź ;) .. na pewno tak zrobię .. Swoją drogą film rewelacyjny

ocenił(a) film na 10
zuras2103

Ale nie ma za co :) wiem też go uwielbiam .... a Renner w tym filmie dał popis swoich największych możliwości(jak w Hurt Locker) - brawa też należą się Affleck'owi że zrobił tak dobry film a scena kiedy Doug postanowił dać nauczkę tym gościom co zaczepiali, Claire świetna nic dodać nic ująć....

ocenił(a) film na 9
_deezee_

zapada w pamięć .. zresztą jak wiele scen z tego filmu ;) PS zauważyłem ze mamy bardzo podobny gust filmowy :D ;)

ocenił(a) film na 10
zuras2103

no właśnie też to zauważyłam ;)

ocenił(a) film na 10
zuras2103

Podobnie oceniłeś jeden z najlepszych filmów Tarantino...... "Wściekłe psy" ten film to majstersztyk....

ocenił(a) film na 9
_deezee_

Klasyka !! :D .. Jak jeszcze nie widziałaś to polecam "Drugie Oblicze" .. powinno Ci sie spodobać ;)

ocenił(a) film na 10
zuras2103

no właśnie jeszcze nie,ale zamierzam :) ja lubię poprzedni film tego reżysera "Blue Valentine"jest świetny.... więc myślę że bd dobrze mam nadzieje. Ja bardzo czekam na film "Rush" Rona Howarda ale to bardziej ze słabości do Formuły 1 i Jamesa Hunta.

ocenił(a) film na 10
zuras2103

miałeś rację "Drugie oblicze" bardzo mi się podobało świetny film :)

ocenił(a) film na 9
_deezee_

to super :D ciesze się bardzo =)

ocenił(a) film na 9
zuras2103

ja zabieram sie za Senne bo widze ze dałas max =)

ocenił(a) film na 9
zuras2103

napisze jak oglądne ..

ocenił(a) film na 10
zuras2103

Ja dałam 10 bo oglądałam wersje rozszerzoną i jak dla mnie świetny :) i napisz ciekawa jestem jak Ci się spodoba :)

_deezee_

Film mega, po tym oglądnę chyba każdy film jaki wyszedł z Rennerem, boli mnie tylko jedno. Gloryfikowanie na swój sposób głównego bohatera, gdzie tu jakaś nauka, przekaz? Gość ranił kilku federalnych agentów, masę policjant, zwykłych cywilów, wielkie szkody - I to uchodzi płazem, a bohater jak wielki wyzwoliciel co najmniej Panamy zamieszkał w domku przy morzu i spokojnie sobie żyje.

ocenił(a) film na 10
Luevano

Jak Renner w tym Ci się spodobał to obejrzyj THE HURT LOCKER - W PUŁAPCE WOJNY tam to dopiero dał pokaz swoich aktorskich możliwości.......... ja go strasznie lubię i widziałam większość jego filmów zdolna bestia z niego :)

_deezee_

Plasuje go zaraz po moim ukochanym aktorze Chalie Hunnamie.

ocenił(a) film na 10
Luevano

Też mam słabość to Charliego...... :)
uwielbiam jego głos i jeszcze ten akcent :)

A Renner to świetny aktor..... aż szkoda że za Miasto nie dostała Oscara............

_deezee_

Oglądałem, mega mi się spodobał, polecisz coś jeszcze? :)

ocenił(a) film na 10
Luevano

PACIFIC RIM z Charlie :) Jest mega odjazdowy :)
a z Rennerem.... nie wiem jak u Ciebie ale ja go lubię w Jaśku i Małgośce....Avengers i SWAT - film średni a Jeremy świetny.... w Dahmer jest za to taki inny niż się można było spodziewać....