Książka na podstawie której powstał fim jest jedną z najlepszych które czytałam - filmu trochę się bałam, wiecie jak to jest ma człowiek duże oczekiwania. Ben staną na wysokości zadania zrobił na pewno najlepszy film w dotychczasowej karierze. A obsadzenie Jereny'ego Rennera w roli Jamesa świetne posunięcie jest on jednym z najmocniejszych punktów całego filmu. MISTRZOWKI REWELACYJNY PO PROSTU I LOVE IT.... co tu więcej pisać to trzeba zobaczyć. Jak ktoś uważa inaczej jego wola....
Książka też ma tytuł "Miasto złodziei" a napisał ją Chuck Hogan, i naprawdę warto ją przeczytać :)
Jeszcze raz bardzo dziekuje za szybką odpowiedź ;) .. na pewno tak zrobię .. Swoją drogą film rewelacyjny
Ale nie ma za co :) wiem też go uwielbiam .... a Renner w tym filmie dał popis swoich największych możliwości(jak w Hurt Locker) - brawa też należą się Affleck'owi że zrobił tak dobry film a scena kiedy Doug postanowił dać nauczkę tym gościom co zaczepiali, Claire świetna nic dodać nic ująć....
zapada w pamięć .. zresztą jak wiele scen z tego filmu ;) PS zauważyłem ze mamy bardzo podobny gust filmowy :D ;)
Podobnie oceniłeś jeden z najlepszych filmów Tarantino...... "Wściekłe psy" ten film to majstersztyk....
Klasyka !! :D .. Jak jeszcze nie widziałaś to polecam "Drugie Oblicze" .. powinno Ci sie spodobać ;)
no właśnie jeszcze nie,ale zamierzam :) ja lubię poprzedni film tego reżysera "Blue Valentine"jest świetny.... więc myślę że bd dobrze mam nadzieje. Ja bardzo czekam na film "Rush" Rona Howarda ale to bardziej ze słabości do Formuły 1 i Jamesa Hunta.
Ja dałam 10 bo oglądałam wersje rozszerzoną i jak dla mnie świetny :) i napisz ciekawa jestem jak Ci się spodoba :)
Film mega, po tym oglądnę chyba każdy film jaki wyszedł z Rennerem, boli mnie tylko jedno. Gloryfikowanie na swój sposób głównego bohatera, gdzie tu jakaś nauka, przekaz? Gość ranił kilku federalnych agentów, masę policjant, zwykłych cywilów, wielkie szkody - I to uchodzi płazem, a bohater jak wielki wyzwoliciel co najmniej Panamy zamieszkał w domku przy morzu i spokojnie sobie żyje.
Jak Renner w tym Ci się spodobał to obejrzyj THE HURT LOCKER - W PUŁAPCE WOJNY tam to dopiero dał pokaz swoich aktorskich możliwości.......... ja go strasznie lubię i widziałam większość jego filmów zdolna bestia z niego :)
Też mam słabość to Charliego...... :)
uwielbiam jego głos i jeszcze ten akcent :)
A Renner to świetny aktor..... aż szkoda że za Miasto nie dostała Oscara............