PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81321
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

Ogółem film ogląda się dobrze ale jest zbyt długi zapchany niepotrzebnymi scenami,kiedyś powróce do tej pozycji ale nie będe się rwał.Ben Affleck powinien zostać przy aktorstwie z drugiej strony to jego pierwszy debiut jako reżyser i scenarzysta więc nie ma co wymagać.

ocenił(a) film na 9
cayrus

Pierwszy debiut? Wydaje mi się, że ogólnie każdy debiut jest pierwszy, bo dokładnie to oznacza. Z tego co mi wiadomo, to już trzeci film w reżyserii Bena Afflecka i drugi gdzie jest zarówno reżyserem i scenarzystą ("Gdzie jesteś Amando"), chyba, że się mylę, ale nawet tak pisze na filmwebie. Jeszcze z wcześniejszych filmów pamiętam, że aktorem to był raczej miernym, ostatnio coś się poprawił i w dodatku zajął się tworzeniem własnych filmów; wg mnie podczas "The Town" naprawdę się popisał jak na reżysera dopiero rozpoczynającego karierę . Nie wiem jak było w przypadku tego drugiego filmu, bo go nie oglądałem, ale zebrał dobre recenzje, więc też chyba nie jest źle.

Które sceny uważasz za niepotrzebne? :)
Ciekawy jestem, bo wg mnie każda scena w zasadzie jest ważna dla fabuły, nie wyobrażam sobie tego filmu inaczej zmontowanego, dla mnie jest w całości przemyślany. Obejrzałem go jednym tchem i strasznie się spinałem w niektórych momentach, co mi się rzadko zdarza, stąd ta wysoka ocena.

Pozdr