PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=375721}

Miasto złodziei

The Town
2010
7,2 81 tys. ocen
7,2 10 1 81321
6,5 27 krytyków
Miasto złodziei
powrót do forum filmu Miasto złodziei

to jest jakies nieporozumienie z tym filmem! komedia?sensacja? o co chodzi? brakowalo tylko slubu na zakonczenie... i zyli dlugo i szczesliwie! klops!

annastefania

Dokładnie, nawet nie umywa się do Gorączki ! Z drugiej strony to mało który film sensacyjny się do niej umywa :)

ocenił(a) film na 7
annastefania

Chyba Panowie nie bardzo się znają na gatunkach filmowych. Mógłbym to zrozumieć gdyby nie te bzdurne wypowiedzi. Po pierwsze Gorączka, to film sensacyjny, natomiast Miasto złodziei to dramat, kryminał, więc to są gatunki różniące się od siebie. Po drugie, moim zdaniem film wcale nie skończył się "słodko". i jest dość dobry w swojej kategorii. Film ten w przeciwieństwie do Gorączki nie jest naszpikowany gwiazdami takimi jak Al Pacino czy Robert De Niro, mimo to daje radę. Jak dla mnie 8/10. Pozdro.

ocenił(a) film na 5
marekmich

Facet, czy ty wiesz co to znaczy dramat?? W dramacie jak sama nazwa wskazuje jest coś dramatycznego. A co wg. Ciebie tam jest dramatycznego? To, że ginie dwóch kumpli Afleka, bo okazali się nie być tak super błyskotliwi jak on sam? Czy może to że Clair dostaje na koniec kupę szmalu za którą remontuje lodowisko? Nazwanie tego film kryminałem to chyba też z przymrużeniem oka. Juz najbiardziej jest to film sensacyjny panie "jestem super znawcą gatunków filmowych".

ocenił(a) film na 5
annastefania

Dokładnie tak jak piszesz. Ten film to w zasadzie nie wiadomo co.