PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=278033}

Milczenie

Silence
2016
6,8 39 tys. ocen
6,8 10 1 39291
6,8 53 krytyków
Milczenie
powrót do forum filmu Milczenie

Zwłaszcza, że ponoć są szanse na to, że w "Silence" zagrają De Niro i Day-Lewis! O tym, że De Niro wróci do filmów Scorsese pojawiła się informacja w kilku wywiadach na zagranicznych serwisach, oby to była prawda :)

HerrDecadens

Mówi się jeszcze o Gaelu Garcii Bernalu i Benicio del Toro...

ocenił(a) film na 6
Ewi

Cholera, szkoda że szanse na angaż De Niro znacznie zmalały, ale i tak szykuje się wielka aktorska uczta :) Bernal, del Toro i Day-Lewis w jednym filmie i to reżyserowanym przez Scorsese - marzenie :) Dobrze, jeżeli teraz Scorsese zabierze się za "Silence" teraz uzbierało mu się parę projektów więc myślałem, że Silence zeszło na dalszy plan. Myślałem, że Scorsese ma teraz robić "Wolf of The Wolf Street".

ocenił(a) film na 4
HerrDecadens

jak zobaczyłem na IMDB obsadę to szczena opadła.

HerrDecadens

Za to w "Irishmanie", innym projekcie Scorsese pojawią się razem De Niro, Pacino, Pesci i Keitel, więc to zrekompensuje ten zawód :D

ocenił(a) film na 8
Ewi

Bernal podobno kolejny raz będzie grał księdza. Poprzednia taka kreacja ("Zbrodnai ojca Amaro") wyszła mu znakomicie.

moniaL

Całkowicie się zgadzam z tą rolą księdza..
Uwielbiam Gaela, jeszcze Daniel.. Dla mnie cudowne połączenie może wyjśc :)

ocenił(a) film na 8
ntx

O ile film w ogóle powstanie. Przekładają go co i rusz, więc ciężko powiedzieć, kiedy będzie można go obejrzeć.

moniaL

A niech sobie przesuwają, tylko niech powstanie..
Ja byłabym szczęśliwa nawet i z tego, że obejrzę go przed śmiercią, o ile jutro nie wpadnę pod autobus. ;D

HerrDecadens

De Niro i Day-Lewis w filmie Scorsese to wygląda genialnie. A gdyby jeszcze znalazła się mniejsza rola dla Harveya Keitela, to już w ogóle :D

NickError

Na imdb narazie nie widnieja nazwiska wymienionej przez Ciebie dwojki. Jednak mam nadzieje, ze obaj zagraja. Byloby znakomicie. Mysle, ze ten film bedzie Oscarowym hitem - polaczenie takich aktorow z takim rezyserem, do tego dochodzi bardzo ciekawy scenariusz... pozostaje czekac.

ocenił(a) film na 6
morgo7h

No i dupa zbita, Silence najprawdopodobniej nie powstanie, na imdb nie ma już ani śladu po filmie.

HerrDecadens

Po prostu nic o nim nie wiadomo jeszcze pewnego.

HerrDecadens

De Niro, Day-Lewis i... Pacino. To byłoby coś.

KLAssurbanipal

Dobre wieści http://collider.com/martin-scorsese-silence/76552/
Nie wiadomo co prawda czy z taką obsadą aktorską ale ważne że mimo sporej obsuwy (według imdb premiera w 2013) film powstanie !

Moja radość nie zna granic bo nazywany w Polsce "heretykiem" reżyser będzie miał okazje kolejny raz nakręcić film religijny dla myślących, wprawiając w oburzenie nie-myślących.

Shimada

podobno jakaś klecha w Polsce wpadła kiedyś do sali gdzie licealiści mieli oglądać "Ostatnie kuszenie Chrystusa " i połamała płytę z filmem twierdząc że siedzi w niej diabeł .... znam wielu którzy tez bojkotują ten obraz -żałosny tępy kraj (pewnie wszyscy bronili krzyża )

KLAssurbanipal

z całym szacunkiem do De Niro i Pacino to gdyby taki film powstał teraz ,zostaliby zniszczeni przez Day Lewisa

lotr12345

Day Lewis i Del Toro brzmi i tak świetnie, bede czekał na ten film.

ocenił(a) film na 4
lotr12345

tyyy uważaj! Nigdy nie lekceważ legend, Zidane'a też wszyscy jechali, przed mundialem w 2006 i co? Staruszek w pojedynkę odprawił Hiszpanię i Brazylię i gdyby nie materac...

GhostFace

O co chodzi z tym materacem?

HerrDecadens

Sam opis filmu brzmi zachęcająco i zapowiada się dobry film, zwłaszcza, że Scorsese reżyseruje, do tego Del Toro i Day Lewis no i jeszcze Howard Shore...
Czekam z niecierpliwością.

Mjuuuz

James Caviezel mógłby być dobrym jezuitą. Niezwykle utalentowany aktor, dziś kompletnie zapomniany przez hollywoodzki świat. Gibson mu przepowiedział, co się stanie jeżeli zagra w jego filmie: "Już nigdy więcej nie będziesz pracował w tym mieście". I tak też się stało. Hollywoodzcy Żydzi niestety nie wybaczają.

La_Pier

Co masz na myśli mówiąc o jezuicie o o hollywoodzckich żydach?