PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136772}

Moja krwawa walentynka

My Bloody Valentine
1981
6,4 2,2 tys. ocen
6,4 10 1 2197
7,4 8 krytyków
Moja krwawa walentynka
powrót do forum filmu Moja krwawa walentynka

Ale z tego, co czytałem, sceny gore zostały nakręcone, ale wycięła je cenzura. Podobno producent nadal posiada pełną wersję filmu, więc być może ta ujrzy kiedyś światło dzienne. Fabuła jest trochę mniej denerwująca niż w większości slasherów, a film miejscami ma niezły klimat. Ale niestety brak gore to naprawdę wielki minus. Normalnie czuję się oszukany oglądając tak pocięty film.

ocenił(a) film na 7
Malignus

podobno nagrane sceny gore [łącznie 9 minut!!! - mniam :)] są nadal w posiadaniu studia Paramount, niestety idioci nie chcą wydać filmu ponownie w wersji uncut nawet w dzisiejszych czasach [gdy na ekranach można ujrzeć bez większych afer niezłą siekę], pomimo iż dwa poprzednie wydania MBV zostały całkiem wyprzedane. podobno istnieje szansa, że wersja uncut zostanie wydana jeśli remake odniesie sukces. chciałbym, bo jedyną wadą tego filmu wg mnie był właśnie brak gore.
poczekamy zobaczymy

kangur_msc_CM

http://www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=5866422

ocenił(a) film na 8
predator895

to prawda, brak gore to wielki minus... ja mam niestety wersje filmu bez gore:(

Malignus

Wersję unrated można znaleźć tu i ówdzie. Ja mam pełne 93 minuty ze scenami wyraźnie wyciętymi z poprzedniej wersji (widać choćby po braku remasteringu). Dodane np. kadry z zewłokiem wypadającym z pralki, kilofem wbitym w czaszkę czy nabijaniem kobitki na rurę. Jest tego trochę.

użytkownik usunięty
klepacz

Kolega klepacz ma rację. Oglądałem własnie wersje UNCUT i zastanawiałem się czemu w miejscach takich scen jest inna kopia :). Teraz dzięki poprzedniej odpowiedzi wszystko jasne - bram remasteringu w tych scenach.

Malignus

no, a ten film warto było obejrzeć tylko dla scen gore. są one naprawdę niezłe (szczególnie ta z pralką)

ocenił(a) film na 10
mona15526

Ja zakupiłem wersje Special Edition DVD [to nowe wydanie], wiec tam chyba tam jest wersja Uncut, nie ? mi się tak przynajmniej wydaje. Film natomiast podobal mi sie do tego stopnia, że postanowilem zakupic wlasnie edycje kolekcjonerską zeby zobaczyc te legendarne sceny gore (pierwotnie widziałem ocenzurowaną).

Malignus

Filmu nie oglądałem ale zaznaczam "JESZCZE" i czemu tak mało ocen kilka lat temu leciał w TV i to chyba nie raz.

ocenił(a) film na 10
fajny334

http://www.youtube.com/watch?v=PeIJv9ZJLmk&feature=related
tu jest 10 części UNCUT, rzeczywiście film pocięty strasznie, szkoda bo sceny gore są przy każdym zabójstwie (!) i to w dodatku na najwyższym poziomie (czyli bardzo brutalne). Nawet za brutalne dla niektórych. Pewnie dlatego zdecydowali się je powycinać.

Wym1atacz

Wym1ataczu, jestem fanką slash i w poniedzialek mam egzamin wstepny na studia-tematem rozmowy beda teen slashery...
Potrzebuję konsultacji z kimś, kto podziela moje zainteresowania

plz odezwij się! :)

ocenił(a) film na 10
Dollyslash

Jak coś to pisz na maila botsoldier@interia.eu , w razie czego chętnie pomogę :)