PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1096}

Monty Python i Święty Graal

Monty Python and the Holy Grail
1975
8,0 173 tys. ocen
8,0 10 1 173411
8,2 49 krytyków
Monty Python i Święty Graal
powrót do forum filmu Monty Python i Święty Graal

... i bardzo żałuję. Byłbym bardzo wdzięczny za powdpowiedź co w tym filmie jest śmiesznego? Gdzie są te śmieszne momenty? O co w ogóle chodzi w tym filmie?

Może ten film jest taki "fajny" bo jest mało śmieszny, mało treściwy? Czyżby film dla małolatów, którzy na szkolnych korytarzach chwalą się, że widziały taki film?

ocenił(a) film na 9
doliwaq

O i jeszcze coś. Jak mogłem zapomnieć o czarnym rycerzu. Pewnie znów mi się przypomni jakaś genialna scena ale nie będę już o niej pisał.

ocenił(a) film na 10
doliwaq

Nie ma co pisać z człowiekiem co Kevinowi Samemu w NY dał 10/10 ;)

ocenił(a) film na 7
Suchodola

Przecież Kevin jest najlepszy! Scena z goraca klamka oderwala mnie od grania w bierki a spadajace zelazko od szydelkowania. Nawet internauci walczyli o jego emisje w tv! A obcy to poprostu majstersztyk kinematografii I filmów SF. Nie uważam się za lepsza.. Ale mój gust jest zdecydowanie inny. Następnym razem polecam przeczytać recenzje i poczytać troszkę o filmie aby nie tracić czasu jesli jest nie w twoim guście.

Suchodola

Nie ma co pisać z człowiekiem, który dał 10/10 Żywotowi Brajana

sceptyk

Dlaczego tak uważasz? Myślisz, że w ten sposób jest bardziej uboższa? Nie wydaje mi się. Może tak jest z Tobą. Łatwo jest po prostu zjechać film ale żeby dostrzec w nim coś ciekawego to rzecz trudniejsza. Zresztą każdy ma swoje zdanie a o gustach się podobno nie rozmawia.

Raein

Kurde skoro go oglądałem to znaczy, że chciałem w nim dostrzec coś ciekawego. Nie jestem krytykiem na etacie, żeby siadać i oglądać na siłę debilny film, tracić 1,5 godziny życia tylko po to by potem tego żałować. Gadanie typu: "po co to oglądasz", "jak się nie podoba to nie komentuj", czy też ocenianie osoby a nie oceny oceniającego - jest wręcz śmieszne i na poziomie nawet nie gimnazjum a żłobka ... Pamiętam jak pyton pojawił się w TVP1, i ten chory zachwyt ludzi jaki to brytyjski humor jest super ...

POZDRAWIAM

sceptyk

Twoje poczucie humoru jest zbyt ubogie aby zrozumieć żart w tym filmie. Nie ma sensu prowadzić z tobą tematu.

Raein

Chyba rozmowy... no zdaję sobie z tego sprawę, że nie śmieszą mnie żarty o rzucaniu krowami z wieży... przykro mi...

sceptyk

Zauważyłeś tylko tą jedną sytuację? Przecież było wiele ciekawych i śmiesznych momentów ;). Nie każdy jest w stanie je dostrzec i dlatego niektórzy mogą nie przepadać za tym filmem.

Raein

A zresztą kto na podstawie jednej sceny ocenia cały film?!.... Rzeczywiście nie posiadasz poczucia humoru... Właściwie to cały czas był powód by się pośmiać. Niestety nie każdy jest w stanie dostrzec wszystkiego (a przynajmniej większości) co było W "Św,Graalu" śmieszne i dlatego niektórzy mogą nie przepadać za tym filmem. Monty Python trafia do ludzi, którzy z dystansem podchodzą do wielu spraw i posiadają specyficzne poczucie humoru. Widocznie ty takiego nie posiadasz i Ciebie to nie śmieszy. Ja np. cały czas się śmiałam na tym filmie.
A tak poza tym to jaka jest twoja ulubiona komedia? W ogóle to lubisz komedie?

ocenił(a) film na 10
Raein

Wystarczy zobaczyć oceny dla filmów i ich dobór.
Sam tekst o strzelaniu krową już mnie rozbawił :).

edi_nie_oglada_filmow

I bardzo dobrze :)

Raein

Tak, oglądałem. I to wiele.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

- Jakie lubisz komedie?
- Tak.
Jednak jesteś miłośnikiem absurdalnego humoru :). Good for u.

edi_nie_oglada_filmow

Nie powiedziałbym.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Cieszę się, że się rozumiemy.

edi_nie_oglada_filmow

Ja również bardzo.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Cieszysz się, czy rozumiesz?

edi_nie_oglada_filmow

Rozumiem, że się cieszę.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Jeszcze będą z Ciebie ludzie.

Raein

Może tak być!

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Ty moze jestes zagorzałym katolikiem i dlatego nie podoba Ci sie M P

wilem07

Jak tam wolisz.

wilem07

Ano zgadłeś ino synku! Radio M. 24/h!

użytkownik usunięty
Suchodola

To po co pisałeś?

ocenił(a) film na 10

Żeby przestrzec innych przed rozmową z niedowartościowaną osobą posługującą się debilnymi argumentami i piszącą temat tylko, aby zwrócić na siebie uwagę.

użytkownik usunięty
Suchodola

Bez urazy, ale akurat ten argument nie jest lepszy :/. Sam zapewne masz filmy nie przez wszystkich uznawane za arcydzieła, do których po prostu masz sentyment i dlatego wystawiasz im wysokie noty.

ocenił(a) film na 10

Tak, są zapewne takie filmy, ale jak jakiegoś filmu naprawdę nie lubię, to nie piszę tego w komentarzach pod tym filmem i nie posługuję się przy tym bezsensownymi argumentami.

użytkownik usunięty
Suchodola

Facet po prostu zapytał, co było śmiesznego w tym filmie i w sumie go rozumiem. Filmy grupy Monty Pythona uznaje się z góry za mega śmieszne, super dowcipne i w ogóle osoby, którym się nie podobają, uważa się za dziwne. No wyobraź sobie coś takiego - koleś więc ma ochotę sobie poprawić humor, wybiera film i patrzy, patrzy, czeka na te dowcipne momenty, film się kończy, a tu nic go nie rozśmieszyło, to się zastanawia - WTF? Może miałem okrojoną wersję? A może przysnąłem i coś przegapiłem? O co chodzi? A może o to chodzi, by o nic nie chodziło? A więc opisuje sytuację na forum. Nie napisał tego bardzo agresywnie, a i forum jest nie tylko od pisania peanów na cześć danego filmu. Sam autor, racz zauważyć, nie pyskuje jakoś niezaczepiany. Moim zdaniem żałosne są osobuy, które załadają pod filmem (jakimkolwiek) tematy typu ,,ŻAŁOSNE GÓWNO, SZKODA OGLĄDAĆ, PIEPRZONY KICZ, SYF!!!!11!!!!111111!!!1!"

A tak przy okazji - uwielbiam Kevina samego w domu i Kevina w Nowym Jorku - u mnie też mają wysokie noty :D.

ocenił(a) film na 10

Filmy MP nie są powszechnie uznawane, gdyż nie każdy ma tak specyficzne poczucie humoru (jeśli już je ma). Uznawane są za to przez zdecydowaną większość osób, które takie spektakle lubią, co oznacza, że jakiś poziom muszą mieć. Czy jest to wywyższanie się?
Analogicznym przykładem są emitowane co kilka tygodni większe spektakle kabaretowe. Najazdy kamery na publiczność - zawsze pokażą kogoś o twarzy naburmuszonego buldoga.
Założyciel napisał, że już napisy początkowe go odrzuciły. Czy to jest normalne?

Kevin! Buahhaha to jest rzeczywiście wspaniała komedia ;/
Dziecko mści się na złodziejach, przez większość filmu oglądamy jak chłopiec odgrywa się na dwójce mężczyzn. Czy dostanie żelazkiem w twarz jest aż tak zabawne? Wymyślenie takiej komedii to banał.
Kiedyś jak byłam młodsza to mnie to wszystko może śmieszyło ale teraz to raczej unikam oglądania Kevina.

Raein

Podsumuję wszystkie wypowiedzi powyżej... zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewwwwwnięcie

sceptyk

ziewnięcie gimbusa

Raein

miejskiego busa

Raein

Ot takie życie jest właśnie. Bardziej śmieszy mnie żelazko niż "ni".

sceptyk

Może dlatego Ciebie śmieszy żelazko bo to banał. A ty chyba lubisz proste rzeczy i.. filmy.... Ale różni są ludzie. Różne gusta. Żeby wymyślić scenę z rycerzami "Ni" trzeba być naprawdę nieźle zakręconym (oczywiście pozytywnie). Ja to doceniam.

Raein

Błagam... nieźle zakręconym do takiej sceny?...

Tak!

Suchodola

Taki gimbusowy tekścik...

ocenił(a) film na 10
sceptyk

10 miesięcy zabrało tobie wystosowanie odpowiedzi, nieźle

ocenił(a) film na 10
doliwaq

Nie powinieneś pomijać Rycerzy, Którzy Mówią "Ni".

Sanderus

A to fakt, że to było mało śmieszne.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Dla ciebie tak, dla mnie i kogoś innego nie. To twoje zdanie i twoja sprawa zachowaj je dla siebie. Z gustem jest jak z dziurą w d... każdy ma swój (swoją).

Sanderus

Jest wolność wypowiedzi. Mogę mówić co chcę i nie zachowam tego dla siebie. Jeżeli kogoś razi moja krytyka i to, że nie podoba mi się film na poziomie syfonu w umywalce to nie musi tego czytać.

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Masz rację. "Kevin sam w domu" jest takim arcydziełem że nawet bym się na niego nie wys.rał bo szkoda by było mojego g...a. "Jest wolność wypowiedzi. Mogę mówić co chcę i nie zachowam tego dla siebie"

Sanderus

Nie no jeśli masz problemy z kupką...

ocenił(a) film na 10
sceptyk

Odpowiedź nie związana z tematem.

Sanderus

To nie ja zacząłem pisać o problemach z trawieniem...

ocenił(a) film na 10
sceptyk

A poza tym moja pierwsza wypowiedź była skierowana do kogoś innego wiec czemu się wciąłeś w coś co ciebie nie dotyczy?