PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1096}

Monty Python i Święty Graal

Monty Python and the Holy Grail
1975
8,0 173 tys. ocen
8,0 10 1 173411
8,2 49 krytyków
Monty Python i Święty Graal
powrót do forum filmu Monty Python i Święty Graal

... i bardzo żałuję. Byłbym bardzo wdzięczny za powdpowiedź co w tym filmie jest śmiesznego? Gdzie są te śmieszne momenty? O co w ogóle chodzi w tym filmie?

Może ten film jest taki "fajny" bo jest mało śmieszny, mało treściwy? Czyżby film dla małolatów, którzy na szkolnych korytarzach chwalą się, że widziały taki film?

ocenił(a) film na 5
sceptyk

Gratuluję wszystkim, którzy od oceny filmu przeszli do rodziców autorów komentarzy oraz wrzut zupełnie nie związanych z filmem - jedyny wniosek jaki można wyciągnąć to żal, że udało wam się wydostać z prezerwatywy.

Osobiście film mnie nie zachwycił. Rzeczywiście jest to typowe poczucie humoru z wysp, ale niestety w tym wydaniu do mnie nie trafia. Możliwe, że nastawiałem się na zbyt wiele oglądając film starszy ode mnie dwukrotnie, ale nie będę ukrywał, że się zawiodłem - szczególnie biorąc po uwagę, że mojemu pokoleniu przedstawiano Monty'ego Pythona jako mistrza klasycznej komedii. Aktualnie ruszam do bojów z "Żywotem Briana" oraz "Sensem życia", możliwe, że zmieni to moje nastawienie do tej części światowego kina :) U mnie film 5/10. Peace!