PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108931}
6,7 429 tys. ocen
6,7 10 1 429255
5,6 57 krytyków
Mr. & Mrs. Smith
powrót do forum filmu Mr. & Mrs. Smith

4\10 [sojlery?]

ocenił(a) film na 4

Film to niestety typowa mizerna amerykańska papka. Scenariusz jest tak niedorzeczny że aż trudno uwierzyć ze można taki głupoty wymyśle, małżeństwo które tworzy dwóch zawodowych morderców, które nie zna swojej prawdziwej tożsamości, dostaje zlecenie na swojego współmałżonka ponieważ ich agencje dowiedziały sie że są małżeństwem, Litości. Zadziwiające jest też fakt że najgorętsza para Hollywood jest strasznie drętwa, nie ma między nimi chemii, twórcy powinni oglądnąć sobie "prawdziwie kłamstwa" i zobaczyć jak sie robi sensacyjną komedię i jak wygląda "napięcie" miedzy głównymi bohaterami, a trzeba wiedzieć że w Arnim nie ma nic podniecającego. No i to zakończenie, gdy wychodzą z tej szopy, w jakim tańcu, wymachując rękami i przybierając komiczne gimnastyczne pozy, koszą tuzin najemników, Tragedia. Błędy które wyłapie każdy 7latek, Brad w jednej ze scen przyjeżdża do domu autem które kradnie następnego dnia. Serial o tym samym tytule bije to bajeczkę na głowę.

johnyss

No nareszcie ktoś ocenił ten film jak należy czyli nisko.

johnyss

nie każdy jest na tyle wymagającym widzem, aby dostrzec kulejące strony scenariusza "pana i pani smith"..

ocenił(a) film na 8
johnyss

Za pierwszym razem film mnie bardzo rozczarował przez wspomnienia rewelacyjnego serialu, który nic z filmem wspólnego nie ma.

Za drugim razem zaakceptowałem odmienność obu filmów i nawet przyjemnie mi się go oglądało. Film arcydziełem nie jest, ale w okolicach "Prawdziwych kłamstw" bym go ustawił, preferując jednak ten drugi tytuł i wspomniany wcześniej serial (który na zupełnie innej konwencji bazuje przypomnę).

ocenił(a) film na 9
Khaosth

a mi się podobał ;) spodziewałam się czegoś innego ;)

ocenił(a) film na 9
millcia

jednak mile sie zaskoczylam ;p

ocenił(a) film na 4
johnyss

100% racji. Jak już wspomniałeś - typowa amerykańska papka, a do tego nudna jak flaki z olejem. Zero humoru, fabuła zupełnie nierealna. Jedyną przyjemnością było oglądanie pięknej pary aktorów Jolie-Pitt;) Ale to chyba i tak jeden z niewielu małych plusików tej produkcji.

budzior17

A to jest remake z 30któregoś roku. Zapewne bazuje na tamtym scenariuszu.