PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=256637}

Mroczna kraina

Dark Country
2009
5,5 4,0 tys. ocen
5,5 10 1 4016
5,3 3 krytyków
Mroczna kraina
powrót do forum filmu Mroczna kraina

Witam!
Właśnie skończyłem oglądać "Dark Country" i musze przyznac, że mam mieszane odczucia co do niego... Pierwsze 30 minut minęło mi bardzo szybko, nawet tego nie odczułem. Z czasem jdnak film zaczął się dłużyć,a efekty jazdy były jakieś...sztuczne (?). Samochód za nowy nie był,ale żeby nim jechać z 20-30 mil na godzinę ? Ojjojjoj... :) Co do filmu jeszcze się tyczy... podobała mi się gra Lauren German :).

Dzieło ma trochę pokręconą fabułe, ale nie jest wcale takie złe, a jak już zauważyłem, robi się teraz coraz więcej filmów z "niezrozumiała", dającą do myślenia fabułą (np. Shutter Island) ;)

Moja ocena ? 6/10 mogę dać śmiało!

użytkownik usunięty
tomek1313

jak CI pierwsze 30 minut upłynęło bardzo szybko to nei wiem co robiłeś w tym czasie :D bo ja czekałem na rozwój akcji :D:D:D:d

ocenił(a) film na 4

Nazwanie tego co sie dalej dzialo rozwojem akcji troche dziwnie brzmi. Film zakrecony jak tampon, nudna sztuczna jazda samochodem i w dodatku nic sie kupy nie trzyma. Kadzy moze interpretowac to jak chce ale wiekszego sensu nie ma. Ogladajac to co jakis czas zastanawialem sie czy to jeden film czy 5 zlepionych kawalkow z innych. Nie przypadl mi do gustu i tyle. Co prawda nie zasnalem ale przewijajac co jakis czas "akcje" wierzcie mi ze nic nie stracicie w tym czasie. 4/10

tomek1313

Jak nie rozumiałeś Shutter Island, to naprawdę kiepsko u Ciebie z logicznym myśleniem, sam nawet fakt, że wszystko na tacy było podane.

ocenił(a) film na 6
Osgiliath88

Piodzi86, tak, pierwsze 30 minut mineło szybko,ale nie robiłem nic, po prostu oglądałem :)
A na rozwój akcji...hehehe, jakiej ?

Osgiliath88, nie rozumiem, co Cię tu dziwi, wielu użytkowników zastanawiało i zastanawia się, czy był zdrowy czy chory(Shutter Island). I o ile wiem, zdania są podzielone, więc uświadom mnie proszę, czy detektyw był zdrowy, czy też nie ? :))

tomek1313

W "Shutter Island" bohater DiCaprio był zakręcony jak bączek mojego syna. A Wy co myślicie że po takiej tragedii ktoś może być normalny? Facet miał schizę że aż strach, lekarze dali mu szansę tą symulacją wolności. Reżyser pokazał że niekiedy nawet jak pacjent ma szansę na leczenie poprzez pokazanie że jest chory (w przypadku psychiatrycznych chorób ważne jest aby pacjent był świadomy swojej choroby to pierwszy krok do wyzdrowienia) to z tej szansy nie korzysta. Widać życie nie jest proste i czasem przerasta ludzi wpychając ich na zawsze w świat iluzji.