Przez cały czas trwania filmu zastanawiałem się nad oceną końcową, większość czasu
był to dla mnie bardzo dobry film, chwilami tylko dobry. Bardzo dobrze osiągnięty, już od
samego początku i trwający do końca, odpowiedni poziom napięcia. Również do samego
końca ciężko będzie domyślić się zakończenia. Zdecydowanie niegówniany amerykański
horror, a mocno w stylu Dead end, czyli neo noir btw, który był rewelacyjny w swej
prostocie (niski budżet i brak efektów specjalnych) i klimacie. Tu również reżyser postawił
na psychodeliczny mroczny klimat, bez konkretnego czarnego charakteru(czyt.
straszliwego potwora, pożerającego małe dzieci) a raczej wszyscy bohaterowie pozują na
negatywnych. Końcówka pozostawia również miejsce na własną interpretację, więc
podwójnie cieszy. Ocena końcowa jeżeli rozpatrywać w gatunku horror to 8/10.
Dokładnie jak wyżej, film całkiem dobry. Jeżeli ktoś lubi takie klimaty, wart jest polecenia.
Film jest naprawdę dobry tylko nie trzeba na niego patrzeć jak na typowy horror gdzie wszystko jest podane na tacy. Bardzo dobrą interpretację przedstawił użytkownik na imdb. http://www.imdb.com/title/tt0469318/board/thread/163521173?d=163521173&p=1#16352 1173 .
dobre kino,troche powolne ale jest klimat i napiecie,potrzeba ciszy i skupienia zeby sie podobał 7/10
Technika jaką został nakręcony film jaki i muzyka trochę przypomina filmy Hitchcocka ;).Oczywiście całość wygląda nieźle śmiało daje 7/10
To samo powiedziałem swojej kobiecie po kilku minutach seansu. A film to bardzo pozytywne zaskoczenie... Troche jak z książek Kinga
mnie sie podobalo jak ten film zostal zrobiony - w takim komiksowym charkterze. cos jak sin city. nie patrzylam na to jak horror - urzeklo mnie budowanie napiecia i plastyka obrazu. zasluguje na 7.