PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40261}

Mroczne opowieści

Campfire Tales
1997
6,0 2,2 tys. ocen
6,0 10 1 2163
5,5 2 krytyków
Mroczne opowieści
powrót do forum filmu Mroczne opowieści

Film całkiem ciekawy, jednak ponoć zakończenie jest najlepsze, a właśnie tego nie zrozumiałam ;( Dlaczego oni umarli? Kto spowodował, że umarli? Czy te historie miały z tym jakiś związek? Wiem, kiepsko rozumuję, jednak rodzice akurat w końcowym momencie, kiedy facet leżał na noszach, prowadzili jakże ciekawą dyskusję o samochodach i mało co zrozumialam ;D

ocenił(a) film na 7
Dusica

"Dlaczego oni umarli?" Mieli wypadek samochodowy.

Dusica

Hm, nie wiem jak można było nie zrozumieć tak prostego zakończenia. Umarli bo mieli wypadek samochodowy, na początku widzieliśmy, brawurową jazdę kierowcy całą jezdnią, był po alkoholu. Na końcu widzimy wypadek i śmierć chłopaka, widzimy jak przechodzi na drugą stronę - spotyka pozostałych - duchy. A historyjki były tylko w jego umyśle kiedy jeszcze żył. Tak myślę.

ocenił(a) film na 5
TheNaturat_2

no oki, ale o co chodziło z tym na samym końcu? jak podjechało to auto i za szyby było widać hak tego psychopaty co uciekł z domu bez klamek?

ocenił(a) film na 6
SilverP

Koncowka gdy gosc z hakiem jedzie samochodem była odpowiedzią na to co sie stało z tą parą na poczatku filmu, czyli morderca z hakiem, jak wskazuje sama nazwa jego profesji zamordował tą parę. Skąd to wiadomo, bo samochód ktorym jechał nalezał pierwotnie własnie do tamtej pary. Policyjny wóz przed ktorym sie zatrzymał miał raczej na celu zrobienie blokady by złapac zabójce.