PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319426
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

w filmie dotąd pomijany w komiksie był chyba nawet większym nemezis niż przejedzony i
komiczny joker. poza tym miał wszystkie walory, których jokerowi brakowało tj. był
prawdziwym psychopatycznym mamofilem dzięki czemu, w przeciwieństwie do jokera,
budził grozę również w ludziach nie cierpiących na klourofobię. Ten film będzie większą miazgą niż pierwsza część mrocznego rycerza powiadam Wam :)

ocenił(a) film na 7
zachar_filmweb

mamofilem? Nie ma takiego słowa:)

Joker nie jest przejedzony. Kreacje Nicholsona i Ledgera, ba, nawet Marka Hamilla w grze były różne od siebie i są kultowe. Joker nigdy się nie znudzi tak długo jak nie znudzi się sam Batman:)
Joker budził strach nieprzewidywalnymi i brutalnymi czynami, nie był straszny wyłącznie dla klourofobów.

Tak, film będzie miazgą. Znajomi, którzy widzieli zwiastun, a nie wiedzieli że tDKr wogóle powostanie, opowiadają jak ich wbił w ziemie sam zwiastun jak i informacja że 3 cześci już niedługo wejdzie na ekrany.
Bo wiesz, my tu znamy od dawna każdy najmniejszy szczegół i powoli tracimy zdolność obiektywnej oceny czy ten film będzie dobry czy nie.

użytkownik usunięty
zachar_filmweb

To, że film będzie dużo lepszy od TDK to wiadomo, oglądam sobie te spoty i zwiastuny i wyobraźnia daje się we znaki. Po prostu w każdym momencie wyobrażam sobie co może nastąpić teraz czy teraz. Jeszcze jak słyszę słowa chłopaczka " Myślisz, że powróci " to aż mnie ciary przechodzą, kurcze wszyscy czekają aż Batman powróci i uratuje Gotham. MIAZGA :D Hardy podoła swojej roli bo już w filmikach wygląda niesamowicie "badassowo" :) LEGEND ENDS - 27 lipca :)

zachar_filmweb

niż pierwsza część? Chyba chodzilo ci o drugą

sworthy

nie nie, dobrze napisałem :) ale myślę, że oba dark nighty będą miały przynajmniej jedną cechę wspólną - po 160 minutach i tak będzie człowiekowi mało.

użytkownik usunięty
zachar_filmweb

Heh, co prawda to prawda. TDK się kończy a ja jestem zdziwiony co tak krótko :) Ostatnia część na pewno spełni oczekiwania bo to będzie po prostu zbyt epicki film

ocenił(a) film na 10
zachar_filmweb

Film na pewno będzie epicki, ciesze się, że zobaczymy na ekranie zapomnianego do tej pory przez twórców filmowych jednego z najgroźniejszych przeciwników Gacka (chociaż trochę mam obawy co do doboru aktora ten nie wygląda na zbyt dokoksanego jadem, ale wierze że pan Nolan ma swoje powody) żałuję tylko że w trylogii TDK nie zobaczyłem Człowieka Zagadki, bo to co zrobili z Riddlerem w Batman: forever było tak obrzydliwie niesmaczne jak to co z Banem w Batman i Robin. Zresztą Batman miał tylu przeciwników, iż liczę że jeszcze nie jeden film o Gacku powstanie, pytanie tylko czy jakikolwiek inny reżyser byłby w stanie dorównać dziełom Nolana ^^

Smug

Batman Forever i Batman i Robin to filmy, o których w tym wątku nie mówimy :)

ocenił(a) film na 10
zachar_filmweb

Niby racja ale niesmak pozostaje :P na szczęście TDK skutecznie odbudowuje złą renomę filmów o Batmanie :)

ocenił(a) film na 7
zachar_filmweb

spot
http://www.youtube.com/watch?v=cDW1UhMJlfs&feature=youtu.be

zachar_filmweb

Mozesz polecic jakas serie komiksow z Banem ? Albo w ogole ciekawe pozycje bo przez wszystko co do tej pory wyszlo chyba nie dam rady sie przekopac , pozdro

ocenił(a) film na 4
zachar_filmweb

Bane nie był pominięty, w jednym filmie był, zwano go tam Zgubą :D i pilnował Poison Ivy. Nie wymieniam tytułu filmu bo doczytałem że się o nim tutaj nie mówi:D