PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319426
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

To tak w skrócie: Pierwsze 40 minut filmu to będzie cisza przed burzą: fabuła będzie skupiać się głównie na kradzieżach Catwoman, będzie miał miejsce bal maskowy. Oczywiście w międzyczasie zobaczymy scenę z prologu oraz inne dotyczące planów Bane’a –którego w Gotham jeszcze nie będzie. Policja nie będzie wstanie złapać złodzieja odpowiedzialnego za liczne kradzieże na bogatszych mieszkańcach Gotham. Selina na kolejny cel obierze sobie, Bruce’a i ukradnie m.in. biżuterie( perły) jego zmarłej matki. Wtedy do akcji wkroczy Batman, zdemaskuje Catwoman i umieści ją w więzieniu. Do Gotham przybędzie Bane. Skontaktuje się on z Seliną osadzaną w więzieniu i zaoferuje wolność w zamian za pomoc w ucieczce więźniów( być może Bane’a będzie więził Holly i szantażował Catwoman, być może Selina dobrowolnie dała się pojmać). Rozpocznie się mała apokalipsa w Gotham( zapadający się stadion i przemówienie Bane’a- to będzie jego pierwsza prezentacja i przedstawienie dla mieszkańców). Miranda Tate aka Talia zniszczy imperium Bruce’a od środka, dostanie się do jego ‘bat-zabawek’ i uniemożliwi w dużym stopniu równą walkę z wrogiem. Batman zostanie zbawiony do kanałów przez Bane’a i Catwoman- która obserwować będzie upadek Mrocznego Rycerza zza krat. Dojdzie do bezpośredniej walki, zdemaskowania Batman i niewoli Bruce’a. Widząc anarchie, która zapanowała w Gotham, Selina zdecyduje się pomóc Batmanowi- uwolni Bruce’a. Dojdzie do tytułowego POWSTANIA Achh jak ja czekam na to filmidło:):)

użytkownik usunięty
karols22

Widzę, że myślimy w podobny sposób :) Fajny temat, przynajmniej nie będzie każdy z osobna zakładał osobnych dla umieszczenia nowych info czy przemyśleń na temat filmu. A co z Blake'm ? Ja uważam, że mimo wielu spekulacji będzie po prostu zwykłym gliną, a po wylądowaniu Gordona w szpitalu pomoże Batmanowi w Gotham podczas jego nieobecności i razem z Seliną spróbują go wydostać.
Ciekawi mnie jedno ujęcie kiedy Blake ucieka razem z Mirandą ( Talią ? ) przed zbirami Bane'a, może jednak nie zobaczymy Talii albo po prostu jest to zaplanowane a Blake znajdzie się w pułapce.

ocenił(a) film na 10

Przepraszam czy mógłby ktoś poddać screena do ujęcia w którym Blake i Miranda uciekają bo nie mogę się dopatrzyć Mirandy w trailerze

użytkownik usunięty
qh4r18

Tutaj na stronce, co prawda nie widać szczegółów twarzy ale jestem pewny, że to ona

http://www.forum.batcave.com.pl/index.php?topic=759.540

ocenił(a) film na 10

wielkie dzięki

użytkownik usunięty
karols22

Podczas oglądania 3 spotu TV jeden z użytkowników youtube przedstawił ciekawą teorię na temat wspinaczki Bruce'a, otóż za każdym razem kiedy Wayne spadnie wtedy Bane zabije jednego z więźniów, stąd możliwy krzyk Bruce'a w 3 spocie. Wydaje się to dosyć możliwe.
Nawiązując do ostatniego spotu niestety z tego co widzę to jednak głos Bane'a lekko obrobiono komputerowo bo wciąż nie brzmi jakoś naturalnie

ocenił(a) film na 9

daj link do 3 spotu

użytkownik usunięty
Slowianin

http://www.youtube.com/watch?v=KQRd2-Kk0JQ

ocenił(a) film na 9

Bardzo ciekawa teoria. Ja myślę że Bane pokona go w jaskini i jedyną drogą wyjścia będzie wspinaczka pod górę a co do tego krzyku może wtedy Batman zostanie złamany.

użytkownik usunięty
arek3d3

To, że batman zostanie złamany jest pewne ale kiedy to nastąpi w filmie, tego nie wiem

użytkownik usunięty

Zastanawiam się czy scena , w której widzimy jak Batman ucieka na batpodzie przed policją nie będzie się działa bezpośrednio po TDK bo jak wiemy poprzednia część kończy się na ucieczce Batmana, a później zostaniemy przeniesieni ok. 8 lat później, jak myslicie ?

Ten użytkownik z yt może mieć rację ale tylko może... Bane każe mu się wspinać aż dotrze do góry po którymś razie Bruce spadnie i wtedy (możliwe) dojdzie do rozmowy Bruca z Bane'm "Why didn't you just kill me?" "Your Punishment Must Be More Severe" zabijanie więźniów? Policjantów może? Albo zwykłych cywili? ciekawą teorię zaprezentował ; ) a czytałeś wywiad z David Goyer wypowiadał się na temat ostatniej sceny z The Dark Knight Rises ; ) jak sam powiedział "Muszę powiedzieć, że kiedy pewien czas temu zobaczyłem tę scenę, ścisnęło mnie w gardle.” ciekawe co takiego zobaczył ; )

użytkownik usunięty
sabina_s13

Zakończenie na pewno jest genialne, a słowa Goyer'a sprawiają, że nie dotrwam do tej premiery :D Twoja teoria faktycznie jest ciekawa, Bruce po kolejnym już bolesnym upadku pyta Bane " Dlaczego mnie nie zabiłeś " a ten odpowiada " twoja kara musi być dotkliwsza" być może chodzi właśnie o zabijanie ludzi , o których dobro zabiegał Batman. Zastanawiam się też nad sceną z nowego spotu a mianowicie Bruce Wayne przychodzi o lasce do Fox'a i oznajmia, " jestem na emeryturze :D " być może jeszcze nie walczył z Banem a po upadku z budynku w TDK po tych latach, które minęły wspomaga się laskę, ale to tylko moje domysły :)

użytkownik usunięty

Jeszcze wrócę do tematu laski :) Batman pod koniec TDK uciekając przed policją utykał po upadku, więc w TDKR ma tą laskę nie bez powodu, czyli można wnioskować, że scena z nowego spotu jest gdzieś z początku filmu

dobrze to rozkminiłeś z tą laską. Nie przyszło mi do głowy, że właśnie w ostatniej scenie TDK Batman kuleje do batpodu :)

użytkownik usunięty

Jeszcze znalazłem newsa, otóż na jednym ze zdjęć gdzie Bruce czyta gazetę widnieje na niej data 2015 więc to prawdopodobnie będzie czas akcji filmu