PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319390
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

http://trailers.apple.com/trailers/wb/thedarkknightrises/

magneto_

Czyli jednak 3 motywy zostaną z knightfall wykorzystane.

1. Bane wie wszystko o Bruce'ie.
2. Bane odwiedzi bruce'a w jego jaskini.
3. Tam go powali w pierwszym starciu.

magneto_

Następna wiadoma rzecz, Bane po przejęciu miasta, sprowadzi wszystkie gliny do podziemia i wtedy BATMAN powstanie razem z nimi by odzyskać miasto.

To oczywiście domysły, ale od razu rzucają mi się w oczy gdy oglądam ten zwiastun.

magneto_

Sorry że tak rzucam od razu spostrzeżeniami, ale oglądam go na bierząco i od razu spisuje.

Powiem tak, trailer w hd, jednak robi spore wrażenie i końcowe ujęcia pod tym budynkiem to ujęcia jak batman SIĘ ODRODZIŁ i walczy z bane'm i widać jak mocne ciosy wymieniają xD wooow :)

ocenił(a) film na 6
magneto_

żebyś się nie zesrał.

Do Gotham nadchodzi Sztorm. Sztorm w postaci przestępców, którzy będą sie nawalać na pięsci z policją (i zapewne tych samych co odtsąpili od wysadzenia barki w popzredniej części).

Poop.

shamar

kto cię tu zapraszał?

ocenił(a) film na 6
magneto_

starasz się być śmieszny?

shamar

Nie muszę, gdy chcę zażartować, to to robię. Tutaj ewidentnie chce spławić trolla, załóż sobie swój temat i tam pisz co ci się żywnie podoba.

ocenił(a) film na 6
magneto_

"mój" temat? a ten jest "czyj"? twój?
Pisałem, żebyś nie starał się być śmieszny ale najwyraźniej ci nie wychodzi.

użytkownik usunięty
magneto_

widziałem słabą wersje a czy to już oficjalna z hd czy z kina bo jutro mieli pokazać dopiero ?

ocenił(a) film na 9

Oficjalna w HD.

Tytuł tematu: TRAILER W HD, link: oficjalna strona filmu xD

użytkownik usunięty
magneto_

ja to mam pecha nie wchodzi mi coś w hd niech ktoś da na youtuba

ocenił(a) film na 7

http://www.comingsoon.net/news/movienews.php?id=85272

użytkownik usunięty
kingjulianPL

tak znacznie lepiej i prawdziwy dźwięk hehhe

ocenił(a) film na 8

dobry trailer ciekawy czy film bedzie rownie dobry jak 2 poprzednie czesci :)

magneto_

Nie działa :((((

bubsterldz

Naprawdę nikt nie umie włączyć?
wejdzie na comicbookiemovie.com, może tam już będzie w newsie na youtube.

bubsterldz

http://www.comicbookmovie.com/fansites/Wolvie09/news/?a=51549

magneto_

http://i.minus.com/ibowEuyD3eh36A.gif

GIF z Banem.

Galadh

Mam quick time player i nie odtwarza mi się. Pokazuje mi się znak zapytania.

Galadh

Ewidentnie scena gdy bane przybywa do jaskini, tam potem mamy walkę, w teaserze była scena gdy bane idzie na batmana (który jest w kostiumie), a z tyłu stoi alfred ze strzelbą, a zapewne potem mamy scenę z trailera gdy bruce leży pobity, a bane mówi już założywszy kożuch, gdy coś tam, coś tam, masz wtedy moje pozwolenie by umrzeć xD haa rozgryzłem to :) mama by była taka dumna ;I gdyby ją obchodziły moje zainteresowania...

magneto_

hehe, coś tam, coś tam to Gdy Gotham będzie w popiołach :D

John_Shepard

Dzienks, nie pamiętałem tego, zbyt oszołomiony byłem, jednak będzie szał, a teraz wyszła plotka iż jednak batman zostanie złamany.

ocenił(a) film na 10
magneto_

Widać, że jest złamany. Najpierw w tacy odbija się Bruce idący o lasce i potem jak stoi na przyjęciu z Marion Cotillard to ewidentnie w prawej ręce trzyma laskę bądź kulę.

użytkownik usunięty
magneto_

Jeśli ktoś znajdzie to prosiłbym o linka do wersji 1080p, którą można pobrać na dysk :)

No właśnie w tym linku można xD

magneto_

a kiedy prolog będzie?

rivside2

Prologu raczej nie będzie, dopiero w dobrej wersji będzie w kinie.

rivside2

Prolog nie jest jak trailer, to jest rodzaj promocji, że jest w kinach, a także są pirackie wersje, ale ogólnie nie będzie w sieci oficjalnego prologu, trzeba czekać na film.

A poza tym w sieci jest zajebista wersja prologu, gdzie wszystko widać, więc po co hd :/

ocenił(a) film na 8
magneto_

Bane w Ameryce skupił się chyba początkowo na odwiedzaniu fast foodów. Porównując prolog, a trailer to w tym drugi wydaje się dużo bardziej pulchny na ryju. W każdym razie, jest moc.

DamianGrecky

Jakoś zbytnio tego nie zauważyłem, kwestia make up'u moim zdaniem i po prostu pracy kamery, kąta itd... z resztą to taki szczegół jak włosy jokera która raz były do ramion, a raz kończyły się lekko za uszami.

magneto_

To podaj link do tej zajebistej wersji prologu :D

użytkownik usunięty
magneto_

No to przydało bysie jeszcze z polskimi napisami

http://www.youtube.com/watch?v=KBlEsIsw2qU&hd=1 - trailer w 1080p

magneto_

Zacznę od tego, że do tej pory miałem duże obawy co do TDKR i zwiastun mnie zupełnie uspokoił. Póki co, wiedziałem, że ciężko będzie dorównać poprzednim, znakomitym częścią, tym bardziej, że większość materiałów, które docierały do sieci mnie niepokoiły. Bane był mały, Kobieta Kot bez maski tylko z śmiesznymi "uszo-goglami", masa ujęć w dzień, w dodatku nie wiadomo było dla mnie czy TDKR nie dołączy czasem do grona tych trzecich części, które popsuły dobrą reputacje swoich poprzedników (zapewnienia Oldmana nie przekonywały mnie, że Nolan się starał przy scenariuszu jak tylko mógł, bo pamiętam jak długo go pisał).

Trailer nie zawierał jednej z opcji, o którą się martwiłem, mianowicie spodziewałem się zobaczyć Catwoman w akcji. Ale po za tym jestem porażony do tego stopnia, że po obejrzeniu trailera musiałem obejrzeć go jeszcze 8 razy, żeby ochłonąć. ;) TDK miał genialny pierwszy Trailer, który głównie przedstawiał Jokera, teraz otrzymaliśmy znacznie więcej. Pokazanie sytuacji w jakiej będzie Gotham, pokazanie tego w jak spektakularną stronę zmierza film, do tego trailer oprawiono niesamowitą muzyką, która sprawia, że 2 minuty siedziałem w napięciu nie mrugając oczami.

Bane może i jest mały, ale po zobaczeniu Hardy'ego w Bronsonie, w Warriorze i teraz po małym pokazie jego Bane'a nie mam żadnych wątpliwości co do tej postaci. Catwoman nie pokazano, ale moja wiara w Anne była słuszna, bo jako Selina póki co prezentuje się wyśmienicie. Widzę, że można zaufać Nolanowi, więc nie będę się już czepiał jedynej rzeczy, która nie jest już dla mnie tak optymistyczna: ujęć w dzień jest (tak jak myślałem) bardzo dużo i o ile nie przeszkadza mi to w pojedynku Batman-Bane (te 4 ujęcia prezentują się zjawiskowo), o tyle dzienny pościg już mnie nie cieszy (bez tego jednego ujęcia trailer byłby jeszcze lepszy).

Zawalanie się stadionu to na pewno nie końcowy efekt przeciętnego CGI, ale ujęcie i tak jest jest kapitalne. Po trailerze można dostrzec, że klimatem film raczej nie będzie dużo odbiegał od poprzedników. Bal u Bruce'a wygląda jak mieszanka tego z BB, oraz sylwestra u Maxa Shrecka z BR. Głos Bane'a jest świetny, włosy Bale'a nie za długie (::)), dawka emocji olbrzymia i już nie mogę się doczekać kolejnych oficjalnych materiałów o filmie. Trudno mi tu opisać wszystko co widziałem i w dodatku nie wiem czy obecnie pisze z sensem, ale tak wielki zastrzyk adrenaliny dostałem kilka chwil temu (w dodatku z zaskoczenia, bo oszukiwaliście mnie, że trailer nie wyjdzie w poniedziałek tylko we wtorek). Podsumowując ten trailer jest jeszcze lepszy od pierwszego trailera do TDK! Jak tylko ściągnę to robię napisy i katuje się nim, aż poznam każde ujęcie na pamięć... ;D

ocenił(a) film na 5
Juby_

Bane brzmi jak Robert Burneika....

Juby_

Nie mrugałeś dwie minuty? o_O

magneto_

PS: a nie widziałeś może i na zdjęciach i na trailerze iż wielki bane to kwestia kręcenia filmu, filtrów, a bane chyba jednak czymś będzie lekko pompował mięśnie, bo i na jednym zdjęciu empire i w jednej scenie był szerszy niż normalnie.

użytkownik usunięty
Juby_

Ja też chce go na kompa zrzucić ale z jakiejś innej strony żeby było łatwo do pobrania i najlepiej w HD jak sie uda to na tv sie puści

ocenił(a) film na 9
magneto_

W HD zwiastun prezentuje się zajebiście. Szczególnie moją uwagę przykuły dwie sceny (UWAGA, MOŻLIWY SPOJLER!!!):

1. Scena gdy Bruce podchodzi do brytfanny (czy jak to się tam nazywa). W jej odbiciu widać, że chodzi o lasce.
2. Bruce i Alfred wchodzą do jakiejś komnaty, pełnej schodów (?). Obaj ubrani są w jakieś łachy, Bruce nosi zarost. Bruce coś mówi do Alfreda, jakby się jego pytał (ciężko jest go zrozumieć), a Alfred odpowiada mu "Rise".

Moje przypuszczenia mogą być jak najbardziej błędne, ale mi to wygląda tak jakby po przegranej walce z Bane'em, Bruce, był częściowo sparaliżowany (odniesienie do "Knightfall: Broken Bat"). Razem z Alfredem udają się w świat, szukać jedynego sposoby jaki pozostał głównemu bohaterowi na wyzdrowienie, oprócz ryzykownej operacji (podobnie jak szukanie doktor Shondry Kinsolving w "Knightquest: The Search"). Tym rozwiązaniem może być zanurzenie się w jamę łazarza.

ocenił(a) film na 9
ash_williams85

Ale nikt z was nie zauważył, że w scenie gdy widzimy Selinę przed lustrem to zakłada naszyjnik, który nosiła matka Bruce'a w BB i dwa- chyba easter egg- na stadionie przy napisie Roque R jest wzorowane na R ze stroju Robina

FvJ

Zapewne zaczęła go przymierzać, gdy była w domu bruce'a, gdy urządził bal w swojej rezydencji.

PS: ja wiedziałem o tym, ale nie pisałem bo uważałem to za nieistotne, bardziej istotne były sceny gdzie ewidentnie się nasuwa fakt iż nolan korzystał z knightfall.

ocenił(a) film na 9
FvJ

To akurat fani, którzy dostali 'role' publicznosci. ;D Mieli ubrać się w zimowe kurtki i żółto czarne barwy, oraz zrobić jakieś transparenty i flagi. ;p Więc jedna osba zrobiła 'Rkę' Robinową. ; p

FvJ

"R" jak "R" - nic specjalnego. Co do Seliny to myślałem, że chce ukraść ten naszyjnik - w końcu złodziejka w domu milionera, ale po obejżeniu trailera po raz drugi, widzę ze w scenie tańca z Brucem też go ma na sobie, więc chyba jednak nie.

ash_williams85

Fakt, tak może być dodam iż ja jeszcze uważam, że bane poszedł do jaskini i tam załatwił gacka, a te sceny gdy są tacy "zarośnięci" to ja uważam że to podziemia gotham, gdzie ukrywa się policja i batman.

ocenił(a) film na 9
ash_williams85

To w więzieniu to nie jest Alfred, tylko postać grana przez Toma Contiego ;)

Charism

Masz jakieś potwierdzenie? Wg mnie to Alfred, głos ma bardzo podobny.

ocenił(a) film na 9
John_Shepard

Tyle tylko, że Conti jest w obsadzie, oraz to, zę Caine nie ma aż tak głębokiego glosu:

http://www.youtube.com/watch?v=oubhAA-clX8

;)

John_Shepard

Jest cholernie podobny, komandorze, ale to faktycznie nie jest on. Przejdź na pełen ekran i wbij pauzę. Człowiek ma choćby totalnie inną linię włosów oraz nieco głębszy głos. Póki co nie mam niezbitych dowodów, ale na 100% jest to postać Contiego. :) Alfred jest zbyt zajęty jurnymi dzierlatkami, by dorabiać w więzieniu w Indiach.

Galadh

Możliwe, choć Bruce też ma zupełnie inną fryzurę w tym "więzieniu", ale nie wykluczam, że to może być Conti, szczególnie po filmiku Charisma.