PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506756}

Mroczny Rycerz powstaje

The Dark Knight Rises
2012
7,7 319 tys. ocen
7,7 10 1 319426
6,6 84 krytyków
Mroczny Rycerz powstaje
powrót do forum filmu Mroczny Rycerz powstaje

Uwielbiam  

użytkownik usunięty

postać Batmana więc połykam wszystko co z nim związane :) Dlatego z nieukrywaną niecierpliwością oczekuję premiery ale powiem szczerze - Nolan to największy filmowy Iluzjonista ostatnich lat :) Nie robi genialnych trudnych filmów a jedynie potrafi je tak przedstawić by wyglądały i brzmiały w swej wymowie na mega ambitne ;) Za to go zresztą lubię i lubię czytać wypowiedzi webowiczów próbujące na siłę udowodnić coś czego nie ma:)

Co do nowego Batmana - dobrze wiem czego się spodziewać - dobre kino akcji świetne efekty specjalne i kropka nad I dla trylogii Batmana według Nolana. Nie będzie fajerwerków w stylu wybitnego aktorstwa, świetnych dialogów.Wszystko będzie poprawne, poukładane, mechanicznie doskonałe, ale ludzie na to pójdą bo ludzie potrzebują filmów owianych tajemnicą, w których pozornie chodzi o coś więcej niż tylko strzelanie kopienia walki i romanse w tle. A filmy Nolana dają takie poczucie. Tak było przy Incepcji, tak było wcześniej. potrzebujemy Nolana bohatera Hollywood, który bawi się z widzem tworząc Prestiż (nie mam na myśli filmu a pojęcie) a potem śmieje się w duchu, że daliśmy się nabrać na jego iluzję. Bawi się konwencją jak Tarantino ale robi to o wiele subtelniej i realnie co daje właśnie poczucie głębi.

Sam potrzebuję takiej odskoczni dlatego czekam na Batmana, i na każdy film Nolana.
Bo ludzie potrzebują bohaterów - przegonią, przeklną, zaszczują, a gdy będą w potrzebie zapomną, wybaczą, i przyjmą z otwartymi rękami...kolejne dzieło Nolana, tak zawsze z nim było i tak zawsze będzie :)

użytkownik usunięty

A ja mam takie dziwne uczucie chodź nie czytałem spoilerów tylko oglądałem niektóre zdjęcia i zwiastuny jak bym obejrzał juz cały film, za dużo informacji i przecieków niestety jest ; /

użytkownik usunięty

Hmm, ja obejrzałem wszystkie zwiastuny i nie mam pojęcia jak będzie wyglądać fabuła filmu, bo tak naprawdę to te zwiastuny nic nie pokazują co mogłoby cokolwiek zaspoilerować no chyba, że scena rozmowy Bruce'a i Bane'a. Informacji trochę się pojawiło ale po 2 części było wiadome, ze batman będzie ścigany przez policję więc to żadne zaskoczenie i dowiedzieliśmy się kilku informacji na temat Bane'a i Catwoman ale tak naprawdę nie znamy motywów ich działań więc nie mam pojęcia jak to możliwe, że czujesz jakbyś obejrzał już cały film.

użytkownik usunięty

Po prostu powiedziałem to tak trochę w cudzysłowiu . A między innymi właśnie przytoczona przez ciebie scena rozmowa Bruce'a z Banem jest jedną z tych smaczków.

użytkownik usunięty

W trailerach z tego co widać jest wiele wątków które nie są wyjaśnione więc można na razie spekulować ale to bardzo dobrze bo wszystkiego dowiemy się w kinie :)