postać Batmana więc połykam wszystko co z nim związane :) Dlatego z nieukrywaną niecierpliwością oczekuję premiery ale powiem szczerze - Nolan to największy filmowy Iluzjonista ostatnich lat :) Nie robi genialnych trudnych filmów a jedynie potrafi je tak przedstawić by wyglądały i brzmiały w swej wymowie na mega ambitne ;) Za to go zresztą lubię i lubię czytać wypowiedzi webowiczów próbujące na siłę udowodnić coś czego nie ma:)
Co do nowego Batmana - dobrze wiem czego się spodziewać - dobre kino akcji świetne efekty specjalne i kropka nad I dla trylogii Batmana według Nolana. Nie będzie fajerwerków w stylu wybitnego aktorstwa, świetnych dialogów.Wszystko będzie poprawne, poukładane, mechanicznie doskonałe, ale ludzie na to pójdą bo ludzie potrzebują filmów owianych tajemnicą, w których pozornie chodzi o coś więcej niż tylko strzelanie kopienia walki i romanse w tle. A filmy Nolana dają takie poczucie. Tak było przy Incepcji, tak było wcześniej. potrzebujemy Nolana bohatera Hollywood, który bawi się z widzem tworząc Prestiż (nie mam na myśli filmu a pojęcie) a potem śmieje się w duchu, że daliśmy się nabrać na jego iluzję. Bawi się konwencją jak Tarantino ale robi to o wiele subtelniej i realnie co daje właśnie poczucie głębi.
Sam potrzebuję takiej odskoczni dlatego czekam na Batmana, i na każdy film Nolana.
Bo ludzie potrzebują bohaterów - przegonią, przeklną, zaszczują, a gdy będą w potrzebie zapomną, wybaczą, i przyjmą z otwartymi rękami...kolejne dzieło Nolana, tak zawsze z nim było i tak zawsze będzie :)
A ja mam takie dziwne uczucie chodź nie czytałem spoilerów tylko oglądałem niektóre zdjęcia i zwiastuny jak bym obejrzał juz cały film, za dużo informacji i przecieków niestety jest ; /
Hmm, ja obejrzałem wszystkie zwiastuny i nie mam pojęcia jak będzie wyglądać fabuła filmu, bo tak naprawdę to te zwiastuny nic nie pokazują co mogłoby cokolwiek zaspoilerować no chyba, że scena rozmowy Bruce'a i Bane'a. Informacji trochę się pojawiło ale po 2 części było wiadome, ze batman będzie ścigany przez policję więc to żadne zaskoczenie i dowiedzieliśmy się kilku informacji na temat Bane'a i Catwoman ale tak naprawdę nie znamy motywów ich działań więc nie mam pojęcia jak to możliwe, że czujesz jakbyś obejrzał już cały film.
Po prostu powiedziałem to tak trochę w cudzysłowiu . A między innymi właśnie przytoczona przez ciebie scena rozmowa Bruce'a z Banem jest jedną z tych smaczków.